Nyt kulturhus får millioner

Stor bevilling til Den ny Maltfabrik i Ebeltoft

Sådan kan de nye kulturhus i Ebeltoft komme til at se ud. Foto: Illustration: BARCHS Arkitekter

Lokale og Anlægsfonden har nu forhåndsbevilget 5 millioner kroner til, at Ebeltofts tidligere maltfabrik fra 1861 skal omdannes til nyt kulturelt samlingspunkt i byen.

I alt har projektet et foreløbigt budget på 78 millioner kroner, og Syddjurs Kommune har allerede bevilget 24,5 millioner kroner.

Omdannelsen af den gamle fabrik er stadig kun på et forberedende stadie, og der skal gennemføres en arkitektkonkurrence med bud på, hvordan det store industriområde kan laves til et nyt kulturhus.

I dag består maltfabrikken af fire bygninger og to udearealer. Det er det område, arkitekterne skal lade sig udfordre af.

Kristian Krog, der projektleder for Den ny Maltfabrik i Ebeltoft, er begejstret for planerne for det nye kulturhus.

- For Ebeltoft by bliver Den ny Maltfabrik en tiltrængt vitaminindsprøjtning. Projektet bliver en slags katalysator i en byudvikling mod fremtidens nye mødested, i et moderne og varieret kulturhus kombineret med arbejdspladser for de kreative erhverv som kunsthåndværkere, designere og et utal af mikrovirksomheder, siger Kristan Krog i en pressemeddelelse.

Kulturhuset Den ny Maltfabrik vil komme til rumme kulturscene, udstillingsrum, et nyt bibliotek og lokalmuseum, faciliteter til ungdomskultur, café og mikrobryggeri samt private kreative erhverv.