Nye Borgerlige rører på sig i Østjylland

Nye Borgerlige har samlet underskrifter nok til at kunne stille op til et Folketingsvalg. Nu gælder det så kampen for det lokale.

03:32

I sidste uge rundede det nye parti Nye Borgerlige de magiske 20.000 underskrifter, der gør dem opstillingsparate til Folketinget. En del af dem har Rasmus Haulrik Andersen indhentet på torvet i Rønde.

Rasmus Haulrik Andersen er alarm- og sikringstekniker, men fritiden går med at lave græsrodsarbejde for Nye Borgerlige.

-Jeg skriver jo opslag på Facebook og forsøger at skrive læserbreve forskellige steder og debattere med folk i hvert fald i et par timer, hver dag. Og i perioder mere, siger Rasmus Haulrik Andersen.

Nye Borgerlige har 300 betalende medlemmer i Østjylland. I en meningsmåling står partiet til at få ni mandater i Folketinget.

Antal medlemmer i Nye Borgerlige fordelt på kommuner

Partiet har primært slået sig op på primært landspolitiske mærkesager, blandt andet strammere udlændingepolitik og lavere skat. Men Rasmus Haulrik Andersen vil også have de nye borgerlige ind i byrådene.

I næste uge er der stiftende generalforsamling i den lokale partiforening. Og så skal der findes kandidater til næste års kommunalvalg.

- Jeg ser en spændende udfordring.  Jeg vil i hvert fald arbejde hårdt på, for at se, om ikke jeg kan blive kandidat til byrådet først, og så forhåbentlig få folkets gunst og så komme ind i byrådet og så arbejde stenhårdt derfra, siger Rasmus Haulrik Andersen.