Nybygget brugs i brand: - Det er lidt mystisk

Brand og Redning blev ved middagstid kaldt ud til den endnu ikke færdigbyggede brugs i Thorsager

Brand og Redning er til stede med syv mand ved den nybyggede brugs i Thorsager. Der er brand i noget isoleringsmateriale på loftet. Foto: Øxenholt foto

Arbejdet med den nye brugs i Thorsager ser ud til at være sat en del tilbage. 

Kl 13.10 ringede en håndværker, der arbejde med isoleringsarbejdet i brugsen til brandvæsnet, da der var kraftig røg på loftet.

- Der var så meget røgudvikling, at vores røgdykkere havde svært ved at orientere sig. Vi har nu åbnet taget op og bruger den kraftige blæst til at få røgen væk, siger indsatsleder hos Brand og Redning Kirsten Dyrvig til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Politi efterlyser fortsat vidner: 35-årig fik kraniebrud

Indsatslederen oplyser, at der ikke er tale om en brand med flammer, men der er udelukkende gløder og kraftig røg. Årsagen hertil er, at branden foregår i ikke-brandbart isoleringsmateriale.  

 - Mystisk brand

Indsatslederen oplyser, at der ikke er elinstallationer i nærheden af områderne i brand, hvilket ofte er årsagen til brandudvikling. Man kender endnu ikke årsagen til branden på loftet i den nybyggede brugs.

- Vi kan hverken bekræfte eller udelukke noget som helst. Det er lidt mystisk, siger Kirsten Dyrvig. 

Læs også Kampagne: Få et barn og bliv belønnet med 2.000 kr. til legetøj

Brand og Redning er til stede med syv mand og er i færd med at væde isoleringsmaterialet på loftet. Ifølge indsatslederen må den nybyggede brugs regne med at der sker en del vandskade i forbinde med brandslukningen.

Rykkede ud til brugsen for anden gang

Senere på dagen måtte brandvæsnet igen rykke ud til brugsen i Thorsager, hvor en ny brand var opstået. 

- Det er fem til ti meter fra den anden brand. Det er et stort mysterium for os, siger indsatsleder hos Beredskab og Sikkerhed Kirsten Dyrvig til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs mere om branden her.

Læs også Rykkede ud til brand i brugs for anden gang: Det er et stort mysterium