Ny video rejser tvivl: Hvad skete der, da politiet skød en 25-årig mand?

En videooptagelse rejser nu tvivl om, hvad der skete, da politiet skød en 25-årig mand i Rodskov nord for Aarhus, der efterfølgende døde. Det mener familiens bistandsadvokat.

Den 24. oktober omkring middagstid skyder to betjente fra Østjyllands Politi en 25-årig mand. Manden var ifølge Politiet bevæbnet med en kniv og opførte sig truende. Den 25-årige døde efterfølgende.

En ny video, der først nu har set offentlighedens lys, viser, hvad der angiveligt skete sekunderne før og imens den 25-årige bliver skudt af Politiet. Der var under anholdelsen i et boligområde at videoen bliver optaget. Nu rejser den videooptagelse, der er optaget af et vidne, angiveligt tvivl om nødvendigheden af skudafgivelse.

- Sådan en video er vigtig, fordi den præcist viser, hvad der foregået. Det er klart, at videoen ikke viser hele episoden, men det, den viser, kan der ikke være tvivl om, siger Peter Secher, der er bistandsadvokat for familien til den afdøde.

Skudepisoden fandt sted i Kaløvigparken ved Rodskov nord for Aarhus. Den dag i slutningen af oktober lød meldingen fra Østjyllands Politi på, at en bevæbnet og truende mand var blevet ramt af skud. Nu håber familien på, at videoen kan være med til at give klarhed om, hvad der helt præcist skete.

- Jeg håber på at få retfærdighed. Videoen giver mig en anden opfattelse af, hvad der rent faktisk skete, siger Josephine Hansen, der er den afdøde mands søster.

Billeder fra Kaløvigparken viser, at politiet var massivt til stede. Der var også en ambulance på stedet.
Billeder fra Kaløvigparken viser, at politiet var massivt til stede. Der var også en ambulance på stedet. Foto: Øxenholt Foto

I samråd med familiens bistandsadvokat har søsteren overgivet videooptagelsen til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, der nu er ved at efterforske skudepisoden.

- Det er aldrig rart at se sådan en video med sin egen lillebror, men jeg er glad for, at videoen findes, og jeg håber på, at den kan være med til at belyse, hvad der er sket, siger Josephine Hansen.

Østjyllands Politi må ikke udtale sig i sagen, fordi episoden lige nu bliver undersøgt af Den Uafhængige Politiklagemyndighed, og de har derfor ingen kommentar til sagen på nuværende tidspunkt.

TV2 ØSTJYLLAND er i besiddelse af den fulde video, men vælger kun at offentliggøre en mindre del, da videoen i sin fulde længde kan virke voldsom og anstødelig.