Ny udsigtspost over Kalø Vig under opførelse

En trappe med adgang til tårnet ved Kalø Slotsruin er på vej

02:40

1 af 2

Nu får besøgende på Kalø Slotsruin snart mulighed for at nyde en unik udsigt ud over anlægget og det omkringliggende landskab. En trappe op til et tårn på stedet åbner op for dette.

- Fremover kan gæsterne se ned på anlægget oppefra og få et indblik i, hvordan Kalø er konstrueret, uden at der skal bruges plancher og forklaringer som tidligere, lyder det fra skovrider ved Naturstyrelsen Kronjylland, Peter Brostrøm.

Han glæder sig personligt til både selv at kunne opleve udsigten samt at give tilbuddet videre til de besøgende.

Et tårn i tårnet

- Der venter folk en fantastisk udsigt, samtidig med at de helt præcist kan se, hvordan borgen er placeret, og hvorfor den betegnes som den sidste forsvarsbastion. Herfra kunne området forsvares med alle midler, siger Peter Brostrøm.

Kunne se fjenden på lang afstand

Fra tårnet kan man også se, hvorfor anlægget blev bygget og placeret, som det gjorde.

- Det er et meget åbent landskab, som man virkelig kan se fra tårnet. Det gjorde, at fjenden kunne ses nærme sig på lang afstand, og derfor var det muligt at gøre sine forberedelser inden et angreb, forklarer Peter Brostrøm.

Skovrideren håber med den nye trappe på endnu flere gæster til området, og de skulle så gerne benytte stedet på en bestemt måde.

- Vi vil gerne have, at de besøgende følger den historiske korrekte vej ud til Kalø Slotsruin, så derfor er der blevet gjort en del for at holde den oprindelige middelaldervej ved lige, siger Peter Brostrøm.

Se hele interviewet med Peter Brostrøm i videoen øverst på siden.