Nu taler politiet: Derfor rejses der sag mod Molslaboratoriet

Østjyllands Politi bekræfter, at det frafalder på langt størstedelen af de forhold, Molslaboratoriet er blevet undersøgt for. Men der rejses tiltale i ét enkelt forhold. Politiet kigger også på nye anmeldelser.

Da en drægtig hoppe tidligere på året fik gnave-mærker af et GPS-halsbånd, der sad forkert, var det højest sandsynligt en overtrædelse af dyrevelfærdsloven.

Det vurderer i hvert fald Østjyllands Politi, der har rejst tiltale mod Molslaboratoriet, der havde ansvaret for hoppen. Politiet lægger i vurderingen vægt på Molslaboratoriets ageren i sagen.

- Vi mener, at man skulle have reageret hurtigere og taget det her GPS-halsbånd af hurtigere efter hoppen havde folet, siger Kristian Juliusen, der er vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Langt de fleste sager droppes

Det var Naturhistorisk Museum Aarhus, der driver Molslaboratoriet i Mols Bjerge, der onsdag aften selv oplyste, at politiets efterforskning var afsluttet. 

Og at der efter en række anmeldte og uanmeldte kontroller foretaget af veterinærmyndighederne og en efterfølgende politiefterforskning ikke var fundet grundlag for at gå videre med sagerne - med undtagelse af sagen om den drægtige hoppe.

Den drægtige hoppe med GPS-halsbåndet, som har ført til tiltalen.
Den drægtige hoppe med GPS-halsbåndet, som har ført til tiltalen.

Med andre ord går politiet ikke videre med langt de fleste forhold, Molslaboratoriet er blevet efterforsket for. Det bekræfter Østjyllands Politi også i dag.

- Der er lavet en masse tilsyn. Og vi har efterforsket. Vi er kommet frem til sammen med anklagemyndigheden, at der ikke var noget, hvor vi kunne rejse tiltale på baggrund af, forklarer Kristian Juliusen fra Østjyllands Politi.

Flere anmeldelser end normalt

Debatten om brug af dyr til naturpleje har de seneste måneder fyldt en del. Det har politiet, ifølge Kristian Juliusen, kunne mærke.

Ud over de nu færdigbehandlede sager er der nemlig imidlertid tikket nye anmeldelser ind, fortæller vicepolitiinspektøren.

- Der ligger stadig anmeldelser mod Molslaboratoriet, som vi efterforsker. Vi er i gang med at undersøge, om der er nye sager, eller om det går ind under noget, vi har afsluttet. Vi er ikke så langt i den efterforskning, så vi har ikke talt med Molslaboratoriet om det endnu, siger Kristian Juliusen.

Derfor er det også muligt, at der vil komme flere sager, forklarer Kristian Juliusen, der dog også slår fast, at der, hvad angår Molslaboratoriet, er kommet flere henvendelser end man normalt ser.

- Man kan godt se, at der har været fokus på Molslaboratoriet og deres projekt. Vi har fået flere sager, end vi normalt ville få på en lignende overtrædelse af dyrevelfærdsloven. 

Molslaboratoriet har tidligere beklaget episoden med hoppen.

20210802-141750-7-1404x789we

Stor karriere slutter i OL-semifinale: Sara Slott færdig efter styrt

Untitled design (16)

Tusinder af ledige vaccinetider bekymrer: - Det er alarmerende

20210802-141713-L-1920x1079we

play Knust Sara Slott: Det var det værst tænkelige

20210212-151026-7-1920x1079we

Flere end 100.000 ledige tider til vaccination

20210730-061042-4-1920x1079we

Østjyske OL-sejlere må vente: Medaljesejladser udsat på grund af vejret

20210725-145759-L-1920x1079we

Randers FC møder Galatasaray eller skotter i EL-jagt

Dagens mest læste