Nu er det afgjort: Her kan der bygges solceller på Djursland

Politikerne i Syddjurs Kommune har udpeget de områder, hvor der skal arbejdes videre med solcelleparker.

Der er nu sat navn på de fire solcelleprojekter, der skal arbejdes videre med i Syddjurs Kommune.

Det bliver Mesballe Fornybar Energipark, Høegholm Energi- og Naturpark, Solenergi ved Dalsgård og Solenergi ved Kolind, der bliver arbejdet videre med. Der er dog justeret på størrelsen ved to af dem.

Tidligere var der otte muligheder i spil.

- Det er vigtigt for mig, at vi får sat gang i den grønne omstilling, siger Ole Hansen, der er medlem af byrådet for Socialdemokratiet.

I har en målsætning om, at i 2035 skal alt være grøn energi. Kan I nå det, når I har skrottet fire af mulighederne?

- Vi har valgt fire projekter, hvor to af dem – delvis beskåret – skal være samstemt med naturen og borgerne, der bor tæt på anlæggene.

Her fortsætter man arbejdet

Beslutningen kommer efter massiv interesse fra lokale, hvor der både har været fortalere og modstandere af solcelleplanerne.

I alt er der indkommet 254 høringssvar og kommentarer fordelt på næsten 1.000 sider, som politikerne har skullet læse udover selve ansøgningerne.

Det har også været foreslået, at man trak i håndbremsen og ventede på at blive klogere på mulighederne.

- Vi kan godt være omhyggelige. Vi skal ikke trække i håndbremsen, vi har en forpligtelse til at levere på den grønne omstilling, siger Ole Hansen.

Disse otte steder har været i spil

Der bliver blandt andet henvist til Esbjerg Kommune, hvor man har sat flere planer i bero. Ole Hansen vinder dog opbakning i den anden side af byrådet.

- Vi har en forpligtelse i at komme i gang med den grønne omstilling. Om jordejerne vil dyrke korn eller sol er op til dem selv at bestemme, siger Riber Hog Antonsen (V).

Nægter sognerådspolitik

Planlægningsudvalget i Syddjurs Kommune blev her til aften præsenteret for de otte store projekter.

Forud for mødet var hele byrådet taget i ed, da de mødtes sidste fredag til et temamøde med et dagsordenpunkt: store solcelleanlæg. Mødet foregik uden dagsorden og referat, men mødet er efter TV2 ØSTJYLLANDS oplysninger blevet brugt til at finde et fælles fodslag i byrådet.

Riber Hog Antonsen og Ole Hansen sidder begge i udvalget, hvor de er henholdsvis formand og næstformand. Derudover er de begge bosat i Mørke-området.

Er der gået sognerådspolitik i den, hvor det ikke skal være i jeres baghave?

- Jeg kan slet ikke forstå, at du har den tilgang. Jeg kan sige, at vi har arbejdet grundigt med de her forslag, og der skal fortsat arbejdes grundigt, siger Ole Hansen.

- Vi har konkret forholdt os til, Hvor er der store natur- og fredningsmæssige forhindringer. Det er vi gået dybt ind i. 

Der sættes gang i lokalplanlægningen for projekterne ved Mesballe og Høegholm i 2021, mens der i 2022 sættes gang i planlægningen for projekterne ved Kolind og Dalsgaard. 

Riber Hog Antonsen kan desuden ikke love, at det stopper ved de fire projekter.

Beslutningen skal først igennem økonomiudvalget og byrådet, men da det i dag var et enigt fagudvalg, som forventes det, at beslutningen når hele vejen igennem byrådet.


IMG_5540

Fanebærers far skal ikke se sønnen gå ind med dannebrog

IMG_6997

Tre biler stødt sammen: Personer fastklemt i bil

9905f69f-b5e3-47bc-9e2b-84feec2e94de

Stigning i danskere der tager corona med hjem fra udlandet

Molslinjen færge

play Færgeruter udvides: Nu kan du sejle gratis alle hverdage

20170502-151015-3-1920x1277we

Mand fortsat i kritisk tilstand efter indånding af giftig gyllegas

IMG_4204

play På eventyr i Mols Bjerge: Her er seks unikke oplevelser

Dagens mest læste