Nu er brugt IT ikke længere bare skrot

Det er blevet en forretning at sælge brugt IT

Det har længe været på mode at genbruge, og nu er turen så kommet til IT. I hvert fald har tre kammerater fra Hornslet formået at gøre det til en levevej at sælge brugt IT videre.

- Det går vildt. Når vi er færdige med at vækste i Danmark, så vækster vi udlandet, siger direktør i Refurb, Ulrik Hjul Andersen.

Refurb blev stiftet i 2008. Siden er firmaet vokset, og i dag er der 35 ansatte. Sidste år fik firmaet knap 20.000 brugte computere ind ad døren. Refurb sælger IT videre til både private kunder og virksomheder.

Østjylland langt fremme med genanvendelse

En af de virksomheder, der har benyttet Refurb, er butikskæden Skousen, som har købt 250 genbrugscomputere.

- Vi kan godt lide at købe ting billigt, og når man køber brugt, så får man tingene lidt billigere. Jeg vil ikke sige teknologien er gået i stå, men specielt indenfor computere, der sker der ikke så meget, siger direktør i Skousen, Jonas Dørken.

Salg af brugt IT bliver mere populært

Udviklingen indenfor brugt IT er gået voldsomt frem de seneste år. hvor vi før smed det meste ud, bliver det nu handlet videre. I 2011 smed hver dansker i gennemsnit 2,6 kilo elektronik ud, i 2014 var det tal nede på 2,1 kilo.

- Vi har været inde og kigge lidt på udviklingen bare det sidste års tid, og der kan vi se, at der faktisk er en stigning på 21 procent inden for computer og telefoni. Det er kraftigere, end vi har set de forgående år, siger kommunikationchef ved Den Blå Avis, Sofie Folden Lund.

Du kan se mere om genbrugscomputerne i tv-indslaget øverst på siden.