Nu åbner sommerland portene - optimismen blomstrer efter krævende corona-år

Fredag åbner Djurs Sommerland, og der er optimisme at spore, selvom alting ikke bliver, som det plejer.

Efter en krævende sæson sidste år med covid-19 er optimismen i Djurs Sommerland stor forud for sæsonåbningen i dag, fredag.

Og det selv om coronapandemien også kommer til at sætte sit aftryk hos forlystelsesparken ved Nimtofte på Djursland i år.

- Sidste år kæmpede vi med COVID-19 og alle de udfordringer, der fulgte med. Med en senere åbning og en sommerpakke, som vi ikke var en del af, blev det da heller ikke den sæson, vi oprindeligt havde håbet på. Når det er sagt, så klarede vi os alligevel fornuftigt igennem sæsonen, siger Henrik B. Nielsen, administrerende direktør i Djurs Sommerland, i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

- Med de erfaringer, vi har med i bagagen, og de restriktioner, der gælder for den kommende sæson, er vi positive i forhold til den kommende sæson. Selv om vi selvfølgelig helst ville være foruden coronapandemien.

De to ejere, brødrene Michael og Henrik B. Nielsen gælder sig til en ny sæson i Djurs Sommerland - også selvom det igen bliver med restriktioner.
De to ejere, brødrene Michael og Henrik B. Nielsen gælder sig til en ny sæson i Djurs Sommerland - også selvom det igen bliver med restriktioner. Foto: Djurs Sommerland

Lige som i landets andre forlystelsesparker gælder der også i Djurs Sommerland en række corona-restriktioner, der skal overholdes.

Det gælder blandt andet, at alle fra 12 år og op skal bære mundbind i forlystelser, butikker og på restauranter og toiletter, ligesom alle over 15 år skal kunne fremvise en maks 72 timer gammel negativ test eller coronapas.

- Vores COVID-19-setup i parken fungerede rigtig godt sidste år. Ud over skiltning og håndsprit over alt i parken, er vi fortrolige med håndteringen af de forskellige COVID-19-procedurer med rengøring, afstand mv., så det er langt nemmere at gå til i år, siger Henrik B. Nielsen og fortsætter:

- Desuden er det jo også blevet en del af vores hverdag, at vi bliver testet og bruger mundbind. 

Retningslinjer

Og selv om dette år også bliver præget af diverse restriktioner, så tyder det på, at mange trænger til at komme ud og lave noget efter lang tid med begrænsede muligheder. 

I hvert fald melder Djurs Sommerland, at de forud for sæsonen har solgt et rekordstort antal sæsonkort. 

Og ifølge direktøren kan gæsterne se frem til frit valg på forlystelses-hylderne:

- Derudover er det positivt, at alle forlystelser kan køre på normal vis i år, siger Henrik B. Nielsen.

Der er cirka 650 ansatte i Djurs Sommerland under åbningsperioden, som har til opgave at tage sig af de cirka 800.000 gæster.

Mallorca

liveblog COVID-19 LIVE: Snart kan du komme på charterferie igen

Lars Østergaard

play Østergaard efterlyser viden: Ingen ved, om sognenedlukninger virker

Reiner Efterlysning

25-årig forsvundet: Har relation til Ry og Randers

20_percent

play VIDEO: Båd overtændt i Grenaa - ejer viste stor kølighed

Oskar og Bertram

play Endelig kom den store dag: Oskar og Bertram fik tårerne til at trille

20200925-111828-L-1920x1280we

Kraftige regn- og tordenbyger rammer dele af Danmark søndag aften

Dagens mest læste