Natursti tæmmet med saks

Gravlevstien trimmet efter klager

Naturstien mellem Ebeltoft og Gravlev er blevet befriet for vildtvoksende grene og indbyder nu igen til en cykel- eller travetur. Foto: Syddjurs Kommune

Så er der igen fri bane på Gravlevstien, en natursti på den nedlagte jernbane mellem Ebeltoft og Trustrup.

Naturstien, som løber mellem Ebeltoft og Gravlev har i de senere år været så overbevokset, at den næsten ikke var farbar og det resulterede i del klager fra borgerne, fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

Syddjurs Kommunes Veje og trafikafdeling tog derfor i sommer initiativ til at få stien trimmet til færdsel. Kommunen kontaktede Naturstyrelsen, som er den egentlige ejer af stien, og blev enige om, at dele betaling for at fjerne bevoksningen på stien.

Gravlevstien fremstår derfor nu flot og klar til en god cykeltur eller spadseretur, hvor der kan nydes fine naturoplevelser, skriver Syddjurs Kommune.

Veje og trafikafdelingen vil desuden diskutere med Naturstyrelsen om der kan findes en mere permanent løsning på det løbende vedligehold af stien. Naturstien er både en del af nationalparken og en natursti som kan bruges af både turister og lokale.