Naturformidling: Nyt naturcenter åbner på Mols

Karpenhøj Naturcenter slår dørene op fredag

På årets første dag slår Karpenhøj Naturcenter dørene op til et nyt center, der skal lave naturformidling.

Karpenhøj Naturcenter, der ligger på Mols, vil samle og styrke naturformidlingen i Syddjurs Kommune. Kernen i aktiviteterne vil være naturskoleaktiviteter for skoler og institutioner, og friluftsaktiviteter for både borgere, virksomheder, turister og foreningsliv.

- Vi står i det nye naturcenter over for en rigtig spændende opgave. Ved at samle de gode kræfter fra Naturcenter Syddjurs og DGI har vi muligheden for at blive endnu bedre til naturformidling. Vi glæder os til arbejdet i bestyrelsen, og jeg ser frem til at udvikle og forfine vores egne tilbud og vores samarbejder med andre aktører på området, siger formanden for det nye Karpenhøj Naturcenter Niels Kanstrup i en pressemeddelelse.

Ud over de traditionelle opgaver med naturformidling, naturskole og friluftsliv forventes den nye organisation at fundraise egne projekter inden for deres område. Centeret skal også samarbejde med andre lokale aktører inden for naturformidling og være et centrum for udvikling af gode naturtilbud.

Hovedparten af de kommende aktiviteter vil foregå på centeret ved Karpenhøj, men det prioriteres højt, at Karpenhøj Naturcenter også kommer ud i lokalsamfundene i hele kommunen og derved formidler gennem aktiviteter mange forskellige steder.

Den nye organisation Karpenhøj Naturcenter samler kræfterne fra Naturcenter Syddjurs og DGI Karpenhøj. Det nye center etableres som en selvejende institution med egen bestyrelse og økonomi.

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 17.47.44

playAarhus Universitetshospital laver forsøg med hjemme-coronatest

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 21.05.06

play Uenighed om regeringens kritik af langsomme lyntest: - Det er svært at gøre det hurtigere, end vi allerede gør

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 19.45.37

Stor uenighed blandt politikere om oversvømmelser - kroejer står i midten og venter

20141217-173032-A-1920x1920we

play Ny rapport viser: Passiv rygning fra e-cigaretter skader

P-skilte_Ørneredevej_1-01[2]

Marselisborgskovene får nye p-regler - nu er det slut med at parkere i vejsiden

Hjemløs gade hus forbi

Smitten banker på hos østjyske hjemløse: - De skal vaccineres nu