Næsehorn slippes løs

I dag flytter Ebeltoft Safaris nye sorte næsehorn ind blandt de andre dyr på savannen. To km el-hegn skal holde næsehornet inde.

I den seneste tid har håndværkere arbejdet på højtryk for at næsehorns-sikre græssavannen i Ree Park - Ebeltoft Safari.

Hele to km kraftig strømførende barriere er nu parat. Det er nemlig ikke Hr. Hvem-som-helst, der flytter ind. Thabo er Skandinaviens eneste sorte næsehorn og fremover vil gæsterne kunne komme helt tæt på ham i parkens safarivogne.

Han er to år gammel, har en kampvægt på lige under et ton. Det er da også med ekstra spænding, at parken i år kan præsentere det sorte næsehorn blandt savannens mange dyr. For det er sjældent set, at man har næsehorn gående blandt så mange forskellige dyr.

Trænes med fløjte

Dyrepasser Martin Lauridsen er én af de dyrepassere, som dagligt kommer tæt på det sorte næsehorn. I løbet af de seneste to måneder har han lært Thabo bedre at kende.

I foråret var han på kursus i Chester Zoo i England for at lære af andres erfaringer med at håndtere det markante dyr.

- I den seneste tid har vi trænet Thabo med fløjte for at lære ham et genkendeligt signal. Når han så lystrer og kommer hen til os, får han en godbid. Og forud for hans entré på savannen har vi ladet ham lugte til møg fra de andre dyr for at vænne ham til, at han ikke er alene derude, fortæller Martin Lauridsen.

Se mere i aftenens udsendelser på TV 2 | ØSTJYLLAND