Millionstøtte på vej

Gamle bygninger genoplives af lokale ildsjæle

Realdania vil støtte lokale bygningsprojekter ligesom den gamle maltfabrik i Ebeltoft.

Nu får lokale ildsjæle muligheden for at vække gamle historieske bygninger til live igen gennem et nyt projekt.

Realdania vil med en ny kampagne støtte lokale idéer, som er med til at skabe nyt liv og kultur i nogle af de mange gamle bygninger i lokalområderne.

I alt har den almennyttige forening afsat 30 millioner kroner, som gennem en treårig periode skal støtte over 50 projekter i hele landet. I Ebeltoft inviterer Realdania nu de østjyske ildsjæle med gode idéer til en workshop i den gamle maltfabrik, som også er et eksempel på en gammel bygning, der har fået en ny betydning.

- Maltfabrikken er et stort initiativ fra de lokale ildsjæle i området, så det er et godt eksempel. Vi prøver at finde nye ildsjæle, der vil lave noget nyt i eksisterende rammer, fortæller programchef ved Realdania Christian Andersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge Christian Andersen er det væsentligt, at de lokale er med i idéudviklingen for at holde liv i de gamle bygninger.

- Et projekt der skabes lokalt med stolthed og engagement er jo meget stærkere. Vi arbejder for, at vores fælles kulturhistorie skal overleve, og det kræver, at de gamle bygninger bliver brugt, siger han.

Realdania mødes med alle de lokale ildsjæle torsdag i næste uge.