Millioner til Fregatten Jylland

Der blev tænkt på både Fregatten Jylland i Ebeltoft og Den Gamle By i Århus, da der i nat blev indgået aftale for finansloven for 2009.

Fregatten Jylland i Ebeltoft fik en kærkommen økonomisk håndsrækning, da et politisk flertal på Christiansborg mandag aften indgik aftale om finansloven for 2009.

Regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance indgik blandt andet en aftale om en såkaldt kulturbevaringspulje, der formentlig sender millioner af kroner i retning af den gamle træskib.

Puljen indeholder i alt 150 millioner kroner, men det er endnu ikke afgjort, præcis hvor mange penge der sættes af til Fregatten Jylland.

Ud over Fregatten Jylland har også Den Gamle By i Århus udsigt til en ekstra sum penge.

Forligspartierne er enige om at forhøje statstilskuddet til driften af Den Gamle By i Århus med 4 mio. kr. årligt i perioden 2009-2012.

De ekstra penge skal blandt andet anvendes til udvikling af Den Gamle Bys nye projekt 'Den Moderne By', der er en skildring af byens udvikling i det 20. århundrede.

- Gæsterne kommer til at mærke det, fordi de får fortalt deres egen historie. Det er meget svært at fortælle deres egen historie i Den Gamle By i dag, men det kommer vi til at kunne i 'Den Moderne By', siger direktør for Den Gamle By Thomas Bloch Ravn til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Grenaa-Anholt Færgefart

Anholtfærgen frigiver flere billetter

Rosa Lykke Yde

Kvindernes kampdag: Børnepasning skal få flere kvinder i byrådet

Opioider tidligere misbruger

play Advarer mod ulovlig medicin: Det har aldrig været nemmere at købe

Børnehaver på hjul

play Børnehaver på hjul skal afhjælpe pladsmangel

kirkens korshær genbrug

Forrygende genåbning for genbrugsbutikker, men: - Vi kommer ikke til at indhente tab

Veljko Djuric.

play En mors mareridt: Han troede, han var udødelig