Million-handel indgået i Rønde

Den østjyske virksomhed Covidence i Rønde er blevet solgt for et tre-cifret millionbeløb

I byen Rønde på Djursland har selskabet Covidence i relativ ubemærkethed vokset sig til en stor spiller inden for teknologi til overvågning, men selskabet er nu blevet spottet af en stor udenlandsk kapitalfond, skriver dagbladet Børsen i dag.

Det er kapitalfonden Montagu, som har købt det østjyske selskab i en handel, som i høj grad forgylder virksomhedens danske stiftere. Ingen af parterne har ønsket at fortælle om handlens størrelse, men ifølge Børsens oplysninger er den i størrelsesordenen 700-900 millioner kroner.

Hos den østjyske virksomhed har man ønsket at gå stille med dørene i forhold til handlen. Derfor har det ikke været muligt at få en kommentar fra direktør og medstifter Jimmi Møgelvang Hansen, som ejer cirka en fjerdedel af selskabet, og han har derfor tjent et stort millionbeløb på handlen.

Trods Montagus opkøb af Covidence bliver direktøren og den øvrige ledelse i selskabet, der blandt andet leverer overvågningsudstyr i mini-format til politi, efterretningstjenester og militær.