Midaldrende mand får otte års fængsel for narkohandel

En 47-årig mand fra Stabrand nær Tirstrup på Djursland er ved Retten i Randers idømt otte års ubetinget fængsel for salg af store mængder narko

Den dømte mand kommer fra Stabrand på Djursland. Foto: Google Maps

Handel med 4,2 kg amfetamin, 3,2 kg hash og et røveri. Det er, hvad en 47-årig mand fra Stabrand på Djursland i dag er blevet idømt otte års fængsel for.

Politiet blev opmærksom på gerningsmanden, da han i december sidste år røvede sin kæreste i hendes hjem.

Det svarer til straffen i lignende sager af den karakter, cirka syv år for salg af narko og cirka et år for røveri

Pernille Teilberg Jørgensen, Østjyllands Politi

- Her blev hun opsøgt af to bekendte, der ville indkræve penge for den 47-årige. Da kvinden nægtede at betale og udlevere sin mobiltelefon, mødte den 47-årige op på adressen, hvor han med vold tog telefonen fra hende og forlod stedet, oplyser Østjyllands Politi.

Det var så i forbindelse med den forbrydelse, at politiet fandt ud af, at manden havde meget mere end røveriet på samvittigheden.

Anker til Landsretten

Da politiet ville anholde manden i hans hjem, faldt der nemlig to tobaksdåser med ti plader hash ud af hans lomme. Og der skulle vise sig at være endnu mere. Ved undersøgelse af hans hjem fandt betjentene både hash, amfetamin og et usb-stik, der viste sig at indeholde regnskaber for salg af de nævnte stoffer.

- Fundet af regnskaber, stoffer og røveriet d. 3. december fik så i dag Retten i Randers til at idømme den 47-årige en ubetinget fængselsdom på otte år. Det er særligt salg af stoffer, der får dommen op i den størrelsesorden, lyder det fra politiet.

Læs også Dreng anholdt for kast med stenflise fra tag på storcenter

Anklageren i sagen er tilfreds med rettens afgørelse.

- Der ligger en del efterforskning bag, hvor vi har skullet bevise for retten, at regnskaberne på usb’en var narkoregnskaber, og at de tilhørte den 47-årige fra Djursland. Og det var retten enig med mig i. Ligesom den fulgte min påstand om, at han skulle idømmes otte år. Det svarer til straffen i lignende sager af den karakter, cirka syv år for salg af narko og cirka et år for røveri, siger anklager hos Østjyllands Politi, Pernille Teilberg Jørgensen.

Den 47-årige mand har anket dommen til Landsretten.