Lokalradio jubler: Har kæmpet sig til ti år mere

Brian Følle Petersen er en lettet mand. Radio Rønde, der indtil torsdag var lukningstruet, har fået forlænget sin sendetilladelse med 10 år

Radio Rønde kunne for nylig fejre 30 års jubilæum, men i skyggen af fejringen ulmede truslen om lukning.

Radioen havde fået afslag af Radio og - TV-Nævnet på deres ansøgning om at forlænge sendetilladelsen, der udløb den 31. december i år. Afslaget valgte Radio Rønde at klage over i håb om at redde deres fremtid. 

Læs også Populær jubilar: Lokalradio underholder både dyr og mennesker

Torsdag eftermiddag har Radio Rønde atter grund til at fejre. Svaret på deres klage er endelig tikket ind. Sendetilladelsen bliver alligevel forlænget, så radioen kan fortsætte med at sende indtil 2027. 

- Jeg er en glad mand. Det har været en pinsel at vente på, men jeg er lettet nu, siger Brian Følle Petersen, der er formand for Foreningen Radio Rønde, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Det giver ro, og det giver klarhed, at vi nu ved, at sendetilladelsen bliver forlænget.

Brian Følle Petersen, formand

Brian Følle Petersen har arbejdet for radioen, siden han var helt ung. Der gik kun få måneder, fra radioen slog dørene op første gange i august 1987, til han begyndte som frivillig. Og han har holdt ved siden. 

Derfor har det også været en hård omgang fra Brian Følle Petersen at skulle vente på svar på klagen. Siden før sommerferien har han ikke vidst, om Radio Rønde ville være nødt til at dreje nøglen om. 

- Det giver ro, og det giver klarhed, at vi nu ved, at sendetilladelsen bliver forlænget, siger han. 

Læs også Kirsten fra Rønde var gæst nummer 100.000 på Lillebæltsbroen

Der kommer til at ske nogle ændringer i måden, Radio Rønde sender radio på, for at den kan leve op til kravene i den nye sendetilladelse. 

- Der er nogle udfordringer i den nye sendetilladelse, såsom at vi skal til at sende en times snakkeprogram om ugen. Så vi kommer til at sende nogle debatmagasiner, og det bliver spændende. Vi glæder os, siger radioformanden. 

Radio Rønde får dog lov til at fortsætte med hovedsagligt at sende musikprogrammer. 

TV2 ØSTJYLLAND var med, da Radio Røndo fejrede 30 års jubilæum. De kan se indslaget herunder. 

02:43 Luk video