Lokale kæmper for flere færgeafgange fra Ebeltoft

Molslinjen har for få afgange fra Ebeltoft, mener lokale, der nu kæmper for at få flere afgange mellem Ebeltoft og Odden

Mere end 2.000 personer har allerede sat deres signatur på en underskriftindsamling, der har til formål at være med til at skaffe flere afgange mellem Ebeltoft og Odden - og allerhelst en til to afgange dagligt hver vej.

Det er 'Styregruppen for Daglig Sejlads Ebeltoft-Odden og retur', der kæmper for flere afgange og altså nu har sat denne underskriftindsamling i gang. 

Christian Haubuf startede kampen for flere afgange for nogle måneder siden. Han rykkede en annonce i avisen for at stikke en finger i jorden i forhold til, hvor stor opbakning han har til sit projekt. 

Overvældet af interessen

Mere end 200 henvendelser modtog han i kølvandet på annoncen, og den store interesse bestyrkede ham i, at han bestemt ikke stod alene.

- Jeg ved ikke, hvad jeg havde forestillet mig, men jeg havde ikke forventet så mange henvendelser. Jeg tænkte, at hvis så mange andre har det på samme måde som mig, var der noget at gå videre med, siger Christian Haubuf til TV2 ØSTJYLLAND.

Han dannede derfor sammen med otte andre en styregruppe, som går forrest i kampen for at få flere afgange. De undersøger blandt andet politiske aftaler og undersøgelser om færgedriften på strækningen.

- Vi havde håbet på at få 1.200-1.300 underskrifter, men nu er vi allerede oppe på mere end 2.000, og vi har mange lister liggende ude i butikker og lignende, så antallet fortsætter med at stige, siger Christian Haubuf, der mener, at erhvervslivet på Djursland og i området omkring er afhængige af at have en fast og daglig forbindelse fra Ebeltoft.

- Underskrifter gør det ikke i sig selv, men det er med til at underbygge, at vi er mange, der er interesseret i det, og det kan være med til at vise et eventuelt andet færgeselskab, at der er stor interesse for ruten, siger Christian Haubuf, der er medlem af byrådet i Syddjurs for Socialdemokratiet.

Han har forståelse for, at Molslinjen, der sejler mellem Ebeltoft og Odden, også har en bundlinjelinje at tænke på, men undrer sig meget over den nedprioritering, som han mener rederiet har gjort fra Ebeltoft. Blandt andet forstår han ikke, at man i sommer, da en færge gik i stykker på Aarhus-Odden-ruten, valgte at rykke færgen fra Ebeltoft til Aarhus i adskillige uger og dermed aflyste afgangene fra Djursland.

- Man kan godt undre sig lidt over, at det de kalder sig Molslinjen, siger Christian Haubuf.

Underskriftsindsamlingen løber indtil den 30. oktober 2017, hvorefter underskrifterne vil blive optalt af styregruppen, inden de overdrages til Molslinjens direktør på et folkemøde torsdag den 9. november på Kvadrat i Ebeltoft. Her vil et panel bestående af folketingspolitikere, lokale erhvervsdrivende samt lokale borgere mødes for at diskutere vigtigheden af daglige færgeafgange til og fra Ebeltoft.

Sejladsen mellem Ebeltoft og Odden er pt indstillet for i år og genoptages til marts 2018.

Vaccine

Vaccineeksperiment forløb gnidningsfrit

inger_kjaer_hoejbjerg_0

Vildskov vækker følelser: - Debatten har en hård og uforsonlig tone

Slik-drenge

play Da nattelivet lukkede ned, blev de slik-pushere

20201026164010681_1000.jpg

Overlæge forbereder sig på flere smittede: - Formentlig mindre mandefald denne gang

Skærmbillede 2021-02-26 kl. 13.08.45

Kommune indfører særlige corona-tiltag ved populær bro

politibil

Politiet offentliggør billeder af mistænkt efter røveri