Lokal ildsjæl får fin pris

Kim Bendtsen har fået Syddjurs Kommunes fritidspris for en særlig frivillig indsats

Der skal være DM i landevejscykling i Syddjurs Kommune i 2015, og det har Kim Bendtsen en stor andel i. Hans frivillige indsats er torsdag aften blevet belønnet med Fritidsprisen på 8.000 kroner fra SyddjursAward, som bliver uddelt af Syddjurs Kommune.

- Det er en anerkendelse af mit frivillige arbejde, som jeg selvfølgelig er meget glad for. Jeg har hele tiden forsøgt at sætte dem, der skal have glæde af mit frivillige arbejde i højsædet, siger Kim Bendtsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kim Bendtsen er formand for cykelklubben CK Djurs, og han har i mange år arbejdet på det forestående DM i landevejscykling, som han kalder det hårdeste nogensinde.

- Det bliver den sværeste rute, der nogensinde har været til DM. Og den med flest højdemeter. Rytterne skal op ad bakken ved Rønde 20 gange, og ruten er 210 kilometer lang, siger han.

Se: Cykelhold mister sponsor

Og alle de store kanoner ventes at kigge forbi. Også Jakob Fuglsang, som ruten på papiret ligger godt til.

- Jeg har sendt ham en e-mail og spurgt, om han ikke kommer, og han har svaret, at han forventer at komme. Og jeg ved, at Tinkoff-Saxo (professionelt cykelhold, red.) har lejet et hotel i Ebeltoft i en hel uge, siger Kim Bendtsen, der er glad for anerkendelsen af det arbejde, som er endt med at blive meget omfangsrigt.

- Det er betydeligt meget større, end jeg havde drømt om, og det er et kæmpe arbejde. Men det er fantastisk at være med til at arrangere DM, og det er virkelig en udfordring, siger han.

Der køres enkeltstart på Mols den 25. juni, mens det prestigefulde linjeløb køres tre dage senere, den 28. juni.