Leif har aldrig haft så travlt - og så brændte hans fabrik

Leif Svenningsen kunne mandag aften se store dele af sin families livsværk stå i flammer.

Det var en tilfældig forbipasserende, der slog alarm, klokken 21.07 mandag aften. Kort efter stod Leif Svenningsen ved sin families fabrik og kunne se flammerne æde vigtige dele af deres produktion.

- Halvdelen af vores fabrik er brændt ned, siger han tirsdag morgen, da TV2 ØSTJYLLAND fanger ham. 

Det er virksomhedens lak-afdeling og bore- og pudseafdeling, der er brændt ned. Brandvæsnet konstaterede ved deres ankomst, at flammerne var for voldsomme til at slukke.

Nedbrænding varede hele natten

I stedet lavede de en kontrolleret nedbrænding af de to bygninger. En indsats, der først sluttede omkring klokken 7 tirsdag morgen. 

- Det var meget, meget voldsomt, siger han dagen derpå. 

Bygningen er brændt ned, lyder meldingen
Bygningen er brændt ned, lyder meldingen Foto: Øxenholt Foto

Katastrofen rammer midt i den travleste tid i virksomhedens historie, der begyndte i 1948, da Leif Svenningsens far stiftede Skødstrup Trædrejeri. 

- Vi har aldrig haft så meget at lave, som vi har nu. Det har sparket benene væk under os, så meget der er solgt, og så kommer det her, siger han. 

Vågen hele natten

Han har ikke sovet endnu, siden han kørte ud til fabrikken mandag aften, men nødplanerne, der skal sørge for, at Skødstrup Trædrejeri overholder sine deadlines til deres kunder, der tæller B&O, Le Klint og store udenlandske mærker, er i gang med at blive lavet. 

- Vi kommer til at outsource flere ting, så vores kunder ikke kommer til at mærke det her, siger Leif Svenningsen, der vil kontakte fabrikker i Italien og Spanien for at få hjælp til at producere de varer, der er i ordrebogen. 

Mandskab fra hele Djursland rykkede mandag aften ud til branden
Mandskab fra hele Djursland rykkede mandag aften ud til branden Foto: Øxenholt Foto

Vi skal videre 

Han nægter at bruge større ord end træls om den situation, familien Svenningsens livsværk står i lige nu. Det handler om at komme videre. 

- Det er rigtig, rigtig træls, men vi er enige om, at det skal genopføres så hurtigt som overhovedet muligt, så vores medarbejdere kan beholde deres job, siger han. 

Tirsdag morgen er medarbejderne sendt hjem, men onsdag vender de tilbage.