Lama fra Ebeltoft spår dansk nederlag til VM

Den peruvianske lama Choko forudså tidligere fredag et klokkeklart dansk nederlag ved første VM-kamp

Gennem tiderne er flere dyr bragt i spil til at forudsige resultaterne af store fodboldkampe især ved slutrunderne. Først var det blæksprutten Paul, så isbjørnen Knut og nu præsenterer TV2 ØSTJYLLAND lamaen Choko fra Ebeltoft.

Lamaen stammer oprindeligt fra Peru – netop Danmarks modstander i landsholdets første kamp lørdag ved VM i Rusland. Derfor var det mere end oplagt at få Choko til at gætte resultatet af kampen.

Måden, vi gjorde det på, var at få Choko til at spise mad fra en af tre madskåle – en madskål med dansk flag, en med peruviansk og en hvor der stod uafgjort på. Resultatet var nedslående set med danske briller.

- Choko ser ud til at holde med Peru – det ser sort ud for det danske forsvar. 3-0 til Peru virker resultatet til at blive, lød det fra vores reporter Stinne Lageri Damborg, der fulgte lamaens forudsigelse på tætteste hold.

Først da de andre madskåle var tomme, ville Choko spise af den danske. Trist.
Først da de andre madskåle var tomme, ville Choko spise af den danske. Trist.

Ekspert tror ikke på lamaen

Inden Choko klart tilkendegav sin støtte til Peru, overvejede den i korte øjeblik både Danmark og uafgjort, men Peru endte altså med at være en klar favorit.

TV2 ØSTJYLLANDs fodboldekspert ,Kasper Skipper, giver dog ikke meget for lamaens forudsigelse.

quote Jeg tror i hvert fald ikke, at Danmark taber 0-3. Det kan godt gå hen og blive en tæt kamp, men mit bud er en 2-1-sejr til os.

Kasper Skipper, fodboldekspert

- Jeg tror i hvert fald ikke, at Danmark taber 0-3. Det kan godt gå hen og blive en tæt kamp, men mit bud er en 2-1-sejr til os, lyder det fra ham.

Kasper Skipper synes samtidig, at det efterhånden er ved at være en smule dumt med alle de dyr, der skal gætte resultater af fodboldkampe.

- Men det er sjovt at hype en slutrunde på den måde, siger han.

VIDEO: Lamaen holder til på Beate Regnerys gård, hvor fra hun driver 'Ebeltoft Lamaer'. Til jul spiser lamaerne sig mætte i folks brugte juletræer.