Længere til borgerservice

Borgerservice i Rønde og Hornslet lukker

04:09

1 af 2

Borgere i Syddjurs Kommune har udsigt til en væsentlig længere transporttid, når de fremover for eksempel skal have lavet nyt pas eller kørekort.

Kommunen lukker nemlig borgerservice i Rønde og Hornslet for at samle det hele i Ebeltoft. På den måde forventer man en besparelse på fem millioner kroner:

- At man er nødt til - også i den kommunale virksomhed - at holde afdelinger samlet, det er man jo netop for at opnå den produktionseffektivitet, som som også er et krav for os, siger borgmester i Syddjurs Kommune Claus Wistoft (V) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Men beslutningen vækker alt andet end glæde hos borgerne i de mindre byer:

- Det er jo langt at køre, mange har jo slet ikke mulighed for transport til Ebeltoft - der kører ikke nogen bus til Ebeltoft, der kører ikke noget tog til Ebeltoft. Det er håbløst, siger Marianne Jensen, der bor i Hornslet.

Byrådsmedlem Jan Fischer (S) er, ligesom mange borgere, bekymret for initiativet:

- Jeg ser det som en helt klar serviceforringelse over for de ældre borgere, forklarer han.

Borgmesteren understreger, at man på de lokale biblioteker vil blive bedre rustet til at vejlede borgerne om selvbetjeningsmulighederne:

- Det kan da godt være, at der kommer nogle flaskehalse, som viser et eller andet behov. Men så tilpasser vi det, og så mander vi op på bibliotekerne, sådan så vi kan løse problemerne derude, siger Claus Wistoft.

Hør mere om borgernes og Jan Fischers bekymring i forbindelse med lukningerne af borgerservice i Hornslet og Rønde i indslaget øverst på siden.