Kvindelig præst fængslet

Sognepræst og debattør fra Djursland nægter at udlevere sin datter til eksmanden.

Genrefoto.

En østjysk sognepræst er blevet fængslet, fordi hun nægter at udlevere sin datter til samvær med datterens far. Det skriver dagbladet B.T.

Pigen på to år skal udleveres til faderen, fordi han har fogedrettens ord for, at han har ret til samvær med hende hver anden weekend. Men det påbud nægter præsten at følge på grund af en konflikt med ekskæresten.

Derfor er hun blevet taget i forvaring, hvor hun nu sidder på 15. døgn. Barnet har hun skjult. Myndighederne har foreløbig ledt hos præstens forældre, men uden at finde barnet.

Moderen og faderen til barnet anklager gensidigt hinanden for at have skiftet karakter da barnet blev født.

Præstens advokat, Vivian Jørgensen, siger til B.T., at præsten har bortført sit barn, fordi hun mente, at pigen var tydeligt mærket af at være sammen med sin far.

Ifølge Faderens talsmand, Lars Hansen, er moderen derimod "ramt af en psykisk lidelse" og præstens påstand om at ekskæresten terroriserer hende psykisk er "noget hun finder på", fremgår det af interviews med parterne i dagens udgave af B.T.

Denne artikel er ændret i april 2020. Navnet på præsten er fjernet, da præsten ikke ønsker, at navnet fremgår af artiklen. TV2 ØSTJYLLAND har valgt at efterkomme ønsket.