Kritik af plejecenter

Et privat plejecenter i Ebeltoft får for fjerde gang kritik af Embedslægen

02:07

1 af 2

Plejecentret Søhusparken er atter i modvind.

Tilsynet med Plejecentret Søhusparken har fundet alvorlige fejl og mangler, der indebærer risiko for patientsikkerheden og som har givet anledning til væsentlig kritik, skriver embedslægen. Nu overvejer Syddjurs Kommune, om samarbejdet med plejefirmaet skal ophøre.

- Der er nogle ting, som vi skal have rettet op på, som ikke er i orden, siger Kirsten Andersen, der i februar overtog stillingen som centerchef i plejecentret.

Driften af Plejecentret Søhusparken blev i 2012 overdraget af Syddjurs Kommune til den private virksomhed Forenede Care, og siden har plejecentret været i Sundhedsstyrelsens søgelys.

Dokumentationen kritiseres

I tilsynsrapporten er det især dokumentationen, som kritiseres.

- Det, som jeg er indstillet på, er selvfølgelig at tage hånd om det, og vi er også i gang med at kigge på vores dokumentation og kigge på hele fagligheden omkring vores beboere, siger Kirsten Andersen.

Anne Jacobsen, hvis mor bor på Plejecentret Søhusparken, er ikke utilfreds med centret, men nærmere bekymret over manglen på resurser.

- Hvilke kompetencer skal de mennesker have, som arbejder sådan et sted? Jeg har oplevet, at jeg ikke synes, at folk har den uddannelse, som nogen gange er nødvendig, siger Anne Jacobsen, der ikke mener, det er centret, som bærer skylden.

- Ansvaret går jo til Forenede Care og i sidste ende til Syddjurs Kommune, som har udliciteret det, siger hun.

Syddjurs kommune har i igangsat en evaluering af plejecentret, der skal afgøre, om man fortsætter samarbejdet med Forenede Care.

Du kan se mere om sagen i tv-indslaget øverst på siden, hvor også Claus Wistoft (V), der er borgmester i Syddjurs kommune, forholder sig til sagen.