Kraftig brand hærgede skur på Friland

Mandskabsvognen, der gik op i flammer, blev brugt af famile i forbindelse med husbyggeri. Heldigvis var de ikke i vognen.

Vognen havde været brugt af en familie, som er i færd med at bygge hus, men familien var ikke til stede i vognen, da branden brød ud Foto: Øxenholt foto

En mandskabsvogn gik i voldsom brand i går aftes på det økologiske bosted Friland i Feldballe på Djursland.

Beredskab og Sikkerhed blev kaldt ud til branden lidt inden kl 20, efter en nabo havde set voldsomme  flammer fra vognen. 

Læs også 20-årig motorcyklist dræbt i voldsom ulykke

Vognen havde været brugt af en familie, som er i færd med at bygge hus, men familien var ikke til stede i vognen, da branden brød ud. De sad uvidende til middag hos nogle andre naboer.

- Jeg vil sige, at det var en noget kraftig brand, der mødte os. Det var desuden en kompliceret brand, da skuret var af en dobbeltkonstruktion, der besværliggjorde slukningsarbejdet, siger Allan Frederiksen, der er indsatsleder hos Beredskab og Sikkerhed.

Branden var slukket omkring kl. 22, og der var ikke meget tilbage af mandskabsvognen. 

Læs også Stolthed i Feldballe: Ildsjæle og sammenhold giver landsbypris

- Branden startede i køkkenet, men den præcise brandårsag er svært at sige noget om, da ilden tog det meste. Men et bud er, at det var noget elektrisk, siger Allan Frederiksen.