Kommune anbefalede borger et kviklån: - Et fuldstændig tåbeligt råd

Det var helt efter bogen, da en borger blev anbefalet at tage et kviklån til finansiering af nye tænder, mener udvalgsformand i Syddjurs Kommune.

- Der er ikke noget forkert i den sag.

Sådan lyder det fra Gunnar Sørensen, formand for udvalget for erhverv og beskæftigelse (V) i Syddjurs Kommune, efter en af kommunens sagsbehandlere for nylig rådede en borger til at optage et kviklån for at få råd til et gebis.

- Vi har vejledt borgeren, som vi skal. Og borgeren kan så træffe den afgørelse, man så vil efterfølgende, lyder det fra formanden.

quote Vi har vejledt borgeren, som vi skal. Og borgeren kan så træffe den afgørelse, man så vil efterfølgende.

Gunnar Sørensen, formand for udvalget for erhverv og beskæftigelse (V) i Syddjurs Kommune

Udmeldingen kommer, efter TV 2 ØSTJYLLAND søndag kunne fortælle historien om den 62-årige kontanthjælpsmodtager Anette Christensen, som af en sagsbehandler blev anbefalet at optage et kviklån for at finansiere en omfattende tandlægebehandling.

Også selvom Anette Christensen med sådan et lån kunne ende med at betale tæt på det dobbelte af, hvad behandlingen ellers ville koste hende kontant.

VIDEO: Det er helt efter bogen, at kontanthjælpsmodtager Anette Christensen blev foreslået at optage et kviklån af sin sagsbehandler. Sådan lyder det i dag fra en politiker i Syddjurs Kommune. Anette Christensen skulle bruge kviklånet til et sæt nye tænder. Se indslaget fra den 23. september her. 

- Jeg er stor modstander af det

Det står virkelig galt til med Anette Christensens tænder. Hun har så voldsomme tandsmerter og paradentose, at hun har fået lavet et prisoverslag på at få rykket tænderne ud og få lavet nye proteser.

Prisoverslaget lyder på godt 31.000 kroner.

Fordi hun er kontanthjælpsmodtager, dækker Syddjurs Kommune 65 procent af regningen. Det efterlader dog de sidste 35 procent - 10.500 kroner - som Anette Christensen selv skal betale.

Gunnar Sørensen kan ikke se problemet i sagen. Arkivfoto.
Gunnar Sørensen kan ikke se problemet i sagen. Arkivfoto.

Sagsbehandleren har lavet et rådighedsbudget for Anette Christensen, hvori der står, at hun har et rådighedsbeløb på 5000 kroner om måneden. Men det er penge, hun ikke føler, hun har.

Og det hjalp heller ikke på tandpinen, da Anette Christensens sagsbehandler via E-boks sendte et vedhæftet rådighedsbudget sammen med et ansøgningsskema til et kviklån på 15.000 kroner fra firmaet Santander.

Skærmbilledet her viser, at sagsbehandleren via e-boks har vedhæftet et budget for Anette Christesen samt et ansøgningsskema til et lån hos Santander.
Skærmbilledet her viser, at sagsbehandleren via e-boks har vedhæftet et budget for Anette Christesen samt et ansøgningsskema til et lån hos Santander.

- Jeg er stor modstander af det, og jeg har frarådet begge mine drenge at gøre det. Men så bliver man opfordret af kommunen til at gøre det, så tænker man 'hvad er nu det for noget?', siger Anette Christensen.

Lån 15.000 kroner, betal næsten dobbelt

Et lån fra Santander Bank på 15.000 kroner har en variabel rente. Og da TV 2 Østjylland lørdag lavede en beregning ud fra Anette Christensens rådighedsbeløb, viste Santanders beregner, at hun kunne risikere at få en ÅOP (årlige omkostninger i procent) på 87 procent.

Detaljerne for et lån på 15.000 kroner med en løbetid på et år hos Santander viser, at de samlede årlige omkostninger kan løbe op i 87,03 procent.
Detaljerne for et lån på 15.000 kroner med en løbetid på et år hos Santander viser, at de samlede årlige omkostninger kan løbe op i 87,03 procent. Foto: Skærmbillede, www.santander.dk

Altså ville Anette Christensen ende med at betale op mod 87 procent ekstra tilbage på et lån på 15.000 kroner. Forudsat at hun kunne indfri alle sine afdrag.

 

Teknisk fejl hos Santander.dk

- Bare en del af pakken

På Christiansborg er den radikale Kathrine Olldag medlem af Socialudvalget. Hun kalder det en “virkelig horribel historie.”

- Man ved ikke, om man skal grine eller græde. Det siger både noget om Syddjurs Kommunes faglige niveau på området og noget om manglende tid i administrationen, siger hun.

quote Det er et fuldstændig tåbeligt råd til en borger, der allerede er nede og bide i græsset

Kathrine Olldag, medlem af Socialudvalget, Radikale Venstre

- Ikke desto mindre et fuldstændig tåbeligt råd til en borger, der allerede er nede og bide i græsset, siger Kathrine Olldag.

Det er da heller ikke et lån, som formanden i Syddjurs, Gunnar Sørensen, selv ville tage, hvis han havde dårlige tænder.

- Det er bare en del af pakken. Det er det, vi ser mange mennesker gør, og det er sådan set kommunen uvedkommende, hvor borgeren henter sine penge, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Lov om aktiv socialpolitik, §82, uddrag

Thomas Guntzelnick Poulsen

Thomas leder efter en 600 år gammel forsvunden landsby

marie louise kalmeyer

play Marie Louise er usynligt syg: - Mit liv burde lige være startet

blå blink politi politibil patrulje

Festen sluttede brat: Bøller frarøver studenterhue

silkeborgvej

Efter vanvidskørsel: Nu bliver færdselsåre oprustet

Untitled collage (9)

play Ø-boere har kæmpet i flere år – nu er sag om solcellepark afgjort

Politi sejler båd

Treårig pige er vågnet af koma efter hun blev fundet livløs i sø

Dagens mest læste