Kløvedals bog storhitter: 40.000 bøger solgt på én måned

Troels Kløvedals bog 'Alle mine morgener på jorden' har rundet 40.000 solgte eksemplarer på den første måned

Troels Kløvedal bor i Gravlev på Djursland. Her ses han i forbindelse med en koncert med Rolling Stones på Roskilde Festivalen i 2014. Foto: Betina Garcia - Scanpix

Søfareren Troels Kløvedal, der bor på en gård i Gravlev på Djursland, udkom i begyndelsen af december med sin måske sidste bog 'Alle mine morgener på jorden'. Bogen, der nærmest er et form for livstestamente, er allerede nu et kæmpe hit.

- Den har rundet 40.000 solgte eksemplarer, og der er trykt over 50.000 styk. Det er meget usædvanligt på så kort tid, siger litteraturdirektør hos forlaget Gyldendal, Johannes Riis, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han har en stor plads i danskernes hjerter. Mange er fascineret af det liv, han har levet og har haft en drøm om at gøre det samme.

Johannes Riis, Gyldendal

Direktøren er overbevist om, hvorfor bogen har solgt så godt, og stadig gør det her i januar.

- Salget er et udtryk for, at Troels har et stort publikum i hele landet. Han har holdt et hav af foredrag og talt til folk i alle lag og i alle aldre, siger Johannes Riis og fortsætter:

- Han har en stor plads i danskernes hjerter. Mange er fascineret af det liv, han har levet og har haft en drøm om at gøre det samme.

Læs også Kløvedal har skrevet testamente: Det sker med Nordkaperen

I bogen afslører Kløvedal blandt andet, hvad der skal med skibet Nordkaperen, som han har sejlet verden rundt i.

Sammen med Christiania-advokaten, Knud Foldschack, har han sikret, at Nordkaperen kommer til at sejle videre med hans ånd ombord.

Skriver stadig flittigt

- Jeg har testamenteret skibet til mine 5 børn og 10 unge styrmænd og -kvinder, som alle sammen har lånt Nordkaperen i en længere periode og kan gå lige ombord og sejle den, skriver Troels Kløvedal i bogen.

Bogen har 74-årige Troels Kløvedal skrevet, mens han har været syg med nervesygdommen ALS. 

Troels er stadig aktiv og sidder ved tasteturet hele tiden. Om han pønser på en ny bog, tør jeg dog ikke spå om.

Johannes Riis, Gyldendal

ALS er en aggressiv sygdom, som man dør af. I den nye bog åbner han til slut op for, hvordan han har det nu.

- Jeg er syg og mærker hver dag, hvordan mit legeme forfalder. Mit hoved er normalt, men min krop forlader mig stille og roligt. Det føles som at gå på en skovsti, og så forsvinder mit før så sunde legeme pludseligt ned ad en anden sti, mens mit hoved fortsætter som planlagt, skriver Troels Kløvedal.

Læs også Kløvedal modtager unik hæderspris: For syg til selv at modtage den

Han kan ikke længere spise normalt og får mad gennem en sonde. Vejret får han hjælp til at trække gennem en respirator. Han kan ikke længere tale, men skrive, det kan han, og det er altså det, der nu er blevet til en form for livstestamente.

- Troels er stadig aktiv og sidder ved tasteturet hele tiden. Om han pønser på en ny bog, tør jeg dog ikke spå om, siger Johannes Riis fra Gyldendal.

I 2015 mødte TV2 ØSTJYLLAND Troels Kløvedal på hans firlængede bindingsværksgård på Djursland. Det var i programmet 'Mit andet jeg'. Det kan du se herunder: 

28:33 Luk video