To katte blev til 280 for Mariann

Mariann Betzer-Poulsen har åbnet sit eget kattehjem

Hver dag modtager Mariann Betzer-Poulsen fra Tøstrup Kattehjem og Dyreværn på Djursland nye, hjemløse katte indleveret af dyrevenner, der har fundet kattene på gader og stræder.

Mariann Betzer-Poulsen har i mange år drevet et kattehjem under Dyrenes Beskyttelse, men tidligere på efteråret åbnede hun sit helt egen private dyreorganisation. Den korte forklaring er, at hun ikke vil aflive sunde og raske dyr.

Arbejdet på det hele året

- Vi har arbejdet på det siden januar måned, hvor vi havde de første møder med advokaten, og så er det gået slag i slag i løbet af året. Det er faktisk ret omfattende at starte en dyreværnsforening, fordi man skal have så mange tilladelser, men jeg tror bare, at jeg kan gøre det godt. Jeg kan i hvert fald lægge vægt på dyrene og ikke administrationen, siger Mariann Betzer-Poulsen, da TV 2 | ØSTJYLLANDS nye magasin- og reportageprogram, Livet + det løse, var med, da hun åbnede dørene til det nye kattehjem.

Hendes kærlig til katte blev for alvor vækket, da hun for mange år siden passede to katte for hendes søn. Siden har mange katte fået husly ved hende, og netop nu er cirka 280 katte på kost og logi hos 59-årige Mariann Betzer-Poulsen på Tøstrup Kattehjem og Dyreværn.

Mister økonomisk støtte

Med etableringen af sin egen dyreværnsorganisation mister hun hele den økonomiske støtte fra Dyrenes Beskyttelse, og hun skal nu selv finde pengene til dyrelægebehandling, medicin og almindelig pasning af dyrene.

Men hvorfor har hun valgt at starte sin egen dyreværnsorganisation?

- Fordi jeg bliver nødt til det. Jeg kan ikke lade være. Jeg bliver nødt til at forsøge at bevise, at mine teorier er rigtige, siger Mariann Betzer-Poulsen.

På kattehjemmet får dyrene mad og dyrlægebehandling. Meningen er, at de derefter skal ud i et nyt hjem.

Mariann Betzer-Poulsen håber, at organisationen i løbet af et års tid kan åbne hjem andre steder i landet, og at den kan få en dyreambulance.

Du kan møde Mariann Betzer-Poulsen i videoen øverst på siden, og du kan se mere om hende og kattehjemmet på Djursland i Livet + det løse i aften, fredag, klokken 19.50 på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 17.47.44

playAarhus Universitetshospital laver forsøg med hjemme-coronatest

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 21.05.06

play Uenighed om regeringens kritik af langsomme lyntest: - Det er svært at gøre det hurtigere, end vi allerede gør

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 19.45.37

Stor uenighed blandt politikere om oversvømmelser - kroejer står i midten og venter

20191016-150026-4-1920x1280we

play Førtidspensionist: Mit hjerte stopper med at slå, når jeg får en besked i e-boks

20141217-173032-A-1920x1920we

play Ny rapport viser: Passiv rygning fra e-cigaretter skader

P-skilte_Ørneredevej_1-01[2]

Marselisborgskovene får nye p-regler - nu er det slut med at parkere i vejsiden