Kampen for historisk kro fortsætter: 6.000 underskrifter afleveret

Indtil videre tyder det dog ikke på, at den folkelige modstand rykker på politikernes holdning til, at Kalø Slotskro skal vige pladsen for et nyt velkomstcenter

Kampen om Kalø Slotskro er ikke helt slut endnu.

Over 6.000 personer har skrevet under på, at de vil bevare Kalø Slotskro, og at den ikke skal rives ned til fordel for et velkomstcenter.

Underskrifterne blev i dag afleveret til udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) i Syddjurs Kommune af Linda Mikkelsen. Hun er talskvinde for 'Bevar Kalø Slotskro'.

quote Jeg er selv kommet her, siden jeg var knægt.

Michael Mikkelsen (DF)

Med underskrifterne vil hun forsøge at påvirke politikerne til at bevare Kalø Slotskro.

- Jeg kæmper for at bevare Kalø Slotskro, og det gør de andre, der har skrevet under jo også, siger Linda Mikkelsen, der er talskvinde for ’Bevar Kalø Slotskro’.

Linda Mikkelsen afleverede i dag 6.000 underskrifter.
Linda Mikkelsen afleverede i dag 6.000 underskrifter.

Ked af modstanden

Det er bestyrelsen i Nationalpark Mols Bjerge, der ønsker, at Kalø Slotskro skal rives ned til fordel for et nyt velkomstcenter til turister og lokale.

quote Selvfølgelig gør det et indtryk. Det skal jeg ærligt indrømme.

Jørgen Blach, bestyrelsesformand, Nationalpark Mols Bjerge

- Jeg er frygtelig ked af, at der er så stor modstand. Jeg ved ikke, om folk ikke har sat sig ordentligt ind, hvad det nye velkomstcenter omfatter, men selvfølgelig gør det et indtryk. Det skal jeg ærligt indrømme, siger Jørgen Blach, der er bestyrelsesformand for Nationalpark Mols Bjerge.

Bliver velkomstcentret til virkelighed, kommer det til at holde åbent året rundt. Kalø Slotskro har kun åbent i sommerhalvåret.

Det nye velkomstcenter set fra nord.
Det nye velkomstcenter set fra nord.

Mange er glade for at komme her

Nationalpark Mols Bjerge fået lov til at nedrive Kalø Slotskro. Hvis kroen skal overleve, kræver det, at både Nationalparken og politikerne i Syddjurs Kommune bakker op om ideen. 

Men bestyrelsen mangler en tilladelse fra politikerne, før planerne om et nyt velkomstcenter kan realiseres. Som det ser ud nu, tegner der sig et billede af, at tre ud af fem politikere er positivt stemt overfor at finde en alternativ løsning.

- Jeg synes bare, at jeg har svært ved at se logikken i, at man skal rive et sted ned, som fungerer rigtig godt. Mange mennesker er glade for at komme her og er kommet her i generationer. Jeg er selv kommet her, siden jeg var knægt, siger Michael Mikkelsen (DF), der er gruppeformand i Syddjurs Kommune.

Har modtaget underskrifterne

Det var blandt andre Riber Hog Anthonsen (V), der tog imod de 6.000 underskrifter. Han er formand for plan-, udvikling- og kulturudvalget i Syddjurs Kommune.

- Jeg er mødt op i dag for at modtage en masse underskrifter. Dem tager vi med tilbage i udvalget. Der tager vi en snak om, hvordan og hvorledes det kan lade sig gøre, siger Riber Hog Anthonsen, der er formand for Plan- udvikling- og kulturudvalget i Syddjurs Kommune.

Byggeplaner skal godkendes

PUK-udvalget kan ikke forhindre, at Kalø Slotskro rives ned, da det er Naturstyrelsen samt Nationalpark Mols Bjerge, der ejer jorden og kroen.

Men politikerne kan forhindre, at der bygges noget nyt. Politikerne skal nemlig godkende bygningsplanerne.

INTERAKTIVT KORT: Hold musen over de forskellige ikoner for at se, hvordan området ved Kaløvig efter planen skal forandre sig.

 

Genrebillede, frisør

Frisørsalon skal holde lukket: Nu klipper Rikke - fuldt lovligt - folk i deres hjem

20180728-135225-a_28mb.jpg

Universitet til udvekslingsstuderende: Genovervej om I vil afsted

politibil

Vanvidskørsel i Aarhus V: Kørte 115 km/t i byzone

Allan Jensen

playAllan forarget over prisstigning på drikkevarer til dement kone: Nu er der håb

Eva Secher Mathiasen

Corona har ramt danskerne på psyken

Djursland Lilleskole

playDanmarks nok mindste friskole går konkurs