Kampagne: Få et barn og bliv belønnet med 2.000 kr. til legetøj

Landsbyen Thorsager forsøger på alternativ vis at tiltrække nye indbyggere

I byen Thorsager på Djursland bor der i dag omkring 1.500 indbyggere, men sådan bliver det ikke nødvendigvis ved med at være.

Byen er en blandt mange landsbyer i Syddjurs Kommune, som i disse år kæmper med dalende børnetal.

Derfor er Thorsager Distriktsråd sammen med den lokale Dagli' Brugs gået i offensiven for at skabe opmærksomhed omkring byen.

- Folk skal vide, at vi er her, så vi ikke bare er en lille landsby, man kører igennem på vej til Djurs Sommerland, siger formanden for distriktsrådet Michael Bak.

Den nye kampagne går ud på at belønne familier der får børn - hvad enten de planlægger at flytte til byen eller allerede er bosiddende i Thorsager.

For hvert barn får familien et gavekort på 2.000 kroner, som skal bruges på legetøj hos dagligvarekæden COOP. Kampagnen løber hele 2016.

Brugsuddeler Keld Madsen var med det samme med på idéen om at tænke i nye baner for at få folks øjne rettet mod landsbyen.

- Det er noget, der giver omtale og gør, at nogle tanker bliver sat i gang, siger han.

Håber på effekt

Egentlig startede kampagnen ifølge Michael Bak fra distriktsrådet som lidt af en joke omkring forbruget af bleer, som er en stor omkostning for mange børnefamilier.

Afhentningen og regnskabet omkring antallet af bleer blev dog for omstændigt, så den idé blev droppet og istedet erstattet af en gavekortsløsning.

Han erkender effekten af kampagnen er tvivlsom, når det kommer til direkte at lokke folk på grund af det gratis gavekort, men at den forhåbentlig kan bidrage til mere end det:

- Det er jo ikke det, der gør en forskel. Selvfølgelig gør det ikke det. Man siger, at et barn koster en million kroner, så 2.000 kroner til eller fra.

En af dem, som har fulgt kampagne-snakken tæt er Thea Hansen. Hun kommer oprindeligt fra byen, men flyttede i en årrække væk og bosatte sig i Aarhus. I dag er hun tilbage og planlægger at stifte familie.

Hør, hvad Thea Hansen siger til den nye kampagne i videoen øverst i artiklen.

Netop emnerne bosætning og tilflyttere står i aften højt på listen, når TV 2 | ØSTJYLLAND sender en direkte tv-debat med byrådsmedlemmer fra Syddjurs Kommune. Se udsendelsen, der bliver sendt fra Fregatten Jylland, i aften fra klokken 19.30.

Midtvejsvalg: Vælgerlussing til SF i Syddjurs Kommune

Skærmbillede 2021-01-25 kl. 11.41.32

playLars købte sin afdøde svigersøns pølsevogn – nu svines den til

Mink

Milliardaftale om erstatning til minkavlere ventes mandag

image001

Nye planer: Verdens førende børnehospital skal ligge i Østjylland

Retten i Randers byret byretten domstol

Mand sendt på psykiatrisk afdeling efter overfald på to kvinder

blå blink politi politibil patrulje

19-årig forsøgte at stikke af fra bøde og brækkede buskontrollørs finger

Thomas Bloch Ravn - Museumsdirektør i Den Gamle By

play25 år som museumsdirektør: - Den Gamle By er de umulige projekters museum