Kæmper mod vandet

Husejere har alvorlige problemer med oversvømmelser

02:14

1 af 2

En række husejere i Ebeltoft har alvorlige problemer med oversvømmelser. I øjeblikket er vandstanden hævet med over en halv meter og truer derfor flere huse i området.

- Ind mod huset, der skal vandet ikke stige mere end tre centimeter, så er det i niveau med gulvet i underetagen, fortæller boligejer Simon Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge de berørte beboere, skyldes en stor del af problemerne de store mængder nedbør, som den seneste tid har budt på. Men samtidig mener de, at Syddjurs Kommune ikke tager problemet alvorligt. Kommunen bør sørge for, at vandet kan komme væk fra de lavtliggende områder.

Problemerne med oversvømmelser er nemlig langt fra nye. Allerede tilbage i 1997 blev problemet konstateret.

- Jeg forstår dem fuldt ud. Jeg ville også være meget bekymret, hvis det var mig, der boede i sådan et hus, hvor vandet står bare få centimeter fra gulvniveau, siger Per Dalgaard (DF), der er formand for Natur, Teknik og Miljøudvalget.

- Hvorfor der ikke er sket noget, det ved jeg ikke.

Men der er måske lys forude. Syddjurs Kommune har indkaldt til borgermøde den 26. februar.

Se mere om sagen i videoen øverst. Her kan du møde Leif Plougmann Rasmussen. Han og hustruen måtte for få måneder siden flytte fra deres hus på grund af store vandskader.