Kæmper for aktiv dødshjælp

Tog afsked med hustru i udlandet

Det burde være muligt at få hjælp til at dø i Danmark hvis man lider af en dødelig sygdom. Det mener Kim Hoffman fra Hornslet. For to en halv uge siden, den 9. januar, sagde han farvel til sin kone, Jane.

Hun led af den uafvendeligt fremskridende nervesygdom ALS, som lammer kroppen indtil man ikke kan røre en muskel og er afhængig af hjælp til alt. Selv til at trække vejret. Hun opsøgte en klinik i udlandet for at få hjælp til at sige farvel til livet.

Han har lovet sin hustru at kæmpe videre for, at aktiv dødshjælp bliver lovligt i Danmark. Debatten har stået på i årevis, men endnu må danskere rejse til udenlandske kliniker, hvis de ønsker assistance til at ende deres lidelser.

Lige nu står otte danskere på venteliste på den samme klinik i Schweiz for at få hjælp til at dø. Nu går Kim Hofmann til kamp for at døende patienter kan få den samme hjælp indenfor Danmarks grænser.

Havde ikke udsigt til værdigt liv

Kim Hoffman forklarer, at hans hustru Jane var afklaret med det assisterede dødsfald, fordi hun ikke følte, hun havde udsigt til et værdigt liv.

Men han synes det er forkert, at man er nødt til at rejse til udlandet for at modtage den hjælp, når man er dødeligt syg.

- Det var hårdt at rejse så langt.

Kim Hoffman fortæller, at hans hustru døde med et smil på læben.

- Det tog halvandet minut, så sov hun, beretter en tydeligt mærket Kim Hoffman i indslaget, som du kan se over artiklen.

Men trods den store sorg over at have mistet sin hustru, er han afklaret. Han vil kæmpe for en lovliggørelse af aktiv dødshjælp til de mennesker, der ønsker at dø på en værdig måde efter eget ønske. Det har han lovet sin hustru.

Se debat i studiet om aktiv dødshjælp klokken 19.30 på TV 2 Østjylland og klokken 20.30 på TV2. NB: Sendetid på TV2 kan ændres pga håndboldfinalen.