Kæmpe brand på efterskole: Politi og brandvæsen massivt til stede

Rønde Efterskole på Djursland var fredag aften overdækket med flammer.

Der er tale om en større brand på efterskolen. Foto: Local Eyes

Opdateret: Omkring klokken 1 var branden helt under kontrol, og brandfolkene kunne begynde efterslukning. Sådan lyder det fra Rønde Efterskole, der på Facebook samtidig fortæller, at alle efterskoleelever er blevet hentet hjem. Højskolens elever er vendt tilbage til de bygninger, der ikke er berørt af branden.

Østjyllands Politi er sammen med brandvæsenet til stede på Rønde Efterskole, hvor en større brand har taget grundigt ved bygningen.

Vi har et fint hold, der kan træde til. Nu skal jeg lige se, hvordan vi gør, når det kommer. Vi har en hel masse kvadratmeter, så det skal nok gå.

Per Kragh, Centerchef, Rønde Idrætscenter

Politiet oplyser, at de fik en anmeldelse om branden klokken 20.05.

Skolen ligger lige midt i Rønde.

Rønde Høj- og Efterskole ligger centralt i byen, men dog med veje rundt om. Der er altså ingen beboerhuse lige op ad skolen.

Overnatter på idrætscenter

Der er ifølge politiets Twitter ingen elever på skolen, og alle er i god behold. De er i øjeblikket ved at flytte de 133 elever til overnatning på Rønde Idrætscenter, der står klar til at tage imod dem.

- Det skal vi jo bare gøre, så det er der slet ikke noget diskussion om. Vi har pladsen, når vi flytter lidt rundt i lokaler, og så skal vi nok finde ud af det, siger Per Kragh, der er centerchef på Rønde Idrætscenter, til TV2 ØSTJYLLAND.

Flammerne har grundigt fat i bygningerne. Foto: Privat

Østjyllands Politi rakte ud til centeret, der hurtigt fik gjort det muligt for eleverne at overnatte der.

- Vi bliver bemandet til det snart. Vi har et fint hold, der kan træde til. Nu skal jeg lige se, hvordan vi gør, når det kommer. Vi har en hel masse kvadratmeter, så det skal nok gå, siger centerchefen.

Brandvæsenet er fortsat i gang med at slukke branden.

TV2 ØSTJYLLAND har forsøgt at få kommentarer fra brandvæsenet, men uden held.

Læs også 20-årig mand dømt: Forsøgte at bortføre børn fra børnehaver