Jobcenter: Ingen problemer her

Kommune afviser snyd med sygedagpenge

Syddjurs Kommune afviser beskyldninger fra Dansk Metal om, at et privat firma, der udfører opgaver for kommunens jobcenter, skulle have truffet afgørelser, der burde have været truffet af kommunen.
 
Sagen udspringer af, at Syddjurs Kommune i juli 2010 indgik en aftale med de private firmaer ISU/Varda omkring sagsbehandling på sygedagpengeområdet.
 
I den konkrete sag, hvor Dansk Metal anklager Syddjurs Kommune for misbrug af anden aktør, er den endelige afgørelse truffet af Syddjurs Jobcenter, sådan som loven foreskriver, hedder det i dag i en pressemeddelelse fra kommunen.
 
En enkelt fodfejl er begået i sagen, da ISU/Varda udsendte et brev om partshøring, lyder det.
 
- Jeg føler mig overbevist om, at kommunens aftale med ISU/Varda følger loven til punkt og prikke. Aftalen blev skrevet med baggrund i en vejledning, der netop var udsendt af Arbejdsmarkedsstyrelsen. I den konkrete sag er jeg ked af, at vi har begået en fodfejl omkring partshøring, det skal der strammes op på. Jeg har forståelse for, at den pågældende borger har været igennem et hårdt forløb. Men i sagen ser jeg dog intet, der tyder på, at det ikke var kommunen, der traf den endelig afgørelse og bider også mærke i, at kommunens underskrift er på afgørelsen, siger borgmester i Syddjurs Kommune, Kirstine Bille (SF).

Sagen er anket til Beskæftigelsesankenævnet.

- Hvis der er noget i afgørelsen fra nævnet, der giver anledning til et eftersyn af sagsbehandlingen, vil kommunen gøre det, lyer det i svaret fra Syddjurs Kommune.