Hylder Mols Bjerge: Verdensklasse

Dansk Vandrelaug storroser Nationalpark Mols Bjerge og kalder det landets førende vandredestination.

Mens store dele af landet har været lukket ned, har rigtig mange snøret vandrestøvlerne og begivet sig ud i naturen.

Og vi er faktisk ret heldige her i Østjylland. Ifølge Dansk Vandrelaug har vi nemlig landets absolut bedste sted at vandre. Nationalpark Mols Bjerge.

- Det er det bedste sted. Det er så alsidigt, og så er det et fantastisk kvalitetsområde, siger Steen Kobberø-Hansen, formand for Dansk Vandrelaug, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han fortæller, at der 32 certificerede kvalitetsstier i Danmark, hvoraf de fem er i Nationalpark Mols Bjerge. 

- At en sti er certificeret hos Dansk Vandrelaug betyder, at stien hører til blandt de bedste i Danmark. Årsagen er, at de indeholder gode oplevelser undervejs, som på forhånd er verificeret af Dansk Vandrelaug, siger Steen Kobberø-Hansen.

Her er stierne

Verdensklasse

Det er kun et år siden, at Mols Bjerge-stien blev indviet - en 60 kilometer lang strækning rundt i området. Den har tilmed fået et internationalt kvalitetsstempel via en certificering som Leading Quality Trail.

- Det bringer stien op blandt de 20 bedste vandreruter i Europa, for stien er gennemgået og certificeret af European Ramblers Association, siger Steen Kobberø-Hansen.

Han tilføjer:

- Når man er med her, er det et udtryk for verdensklasse.

Steen Kobberø-Hansen er slet ikke i tvivl. Nationalpark Mols Bjerge er et sandt vandre-mekka.
Steen Kobberø-Hansen er slet ikke i tvivl. Nationalpark Mols Bjerge er et sandt vandre-mekka.

Steen Kobberø-Hansen har selv vandret i området flere gange. og roser istidslandskabet.

- Det er et unikt område. Mols Bjerge er meget mangfoldigt og alsidigt. Også mere end Nationalparken i Thy, synes jeg. Begge steder er fantastiske, men Mols Bjerge har noget ekstra, siger han.

Mols Bjerge-stien

Nationalparkchefen takker frivillige

De senere år er der langt et stort arbejde for at løfte kvaliteten i vandreruterne i Nationalpark Mols Bjerge, fortæller nationalparkchef Birgitte Lamp i en pressemeddelelse.

- Vi har længe haft den ambition at blive en af landets førende destinationer for vandrere, siger hun.

Arbejdet er sket i samarbejde med Naturstyrelsen Kronjylland, samarbejdspartnere og virksomheder samt frivillige fra lokalområdet. 

- Jeg kan slet ikke takke vores frivillige nok. De er godt nok gjort af et særligt stof. Vi er også super taknemmelige for den lokale opbakning både blandt lodsejere og vores dygtige partnervirksomeder, siger nationalparkchefen.