Hund stanget og trampet ihjel på natursti på Helgenæs

Sidste torsdag endte en tur på en af naturstyrelsen stier på Helgenæs meget dramatisk for John Henriksen fra Skødstrup, som var ude og lufte sin hund

John Henriksen fra Skødstrup var sidste torsdag ude at gå tur med sin hund, Tulle, på en af Naturstyrelsens stier på Helgenæs på Djursland.

Stien fører ind i en indhegning med skovkvæg, og da John Henriksen og Tulle var på vej ud af indhegningen, gik det galt, og flere af køerne angreb dem bagfra:

- Jeg bliver væltet forover af en ko, som angriber mig og stanger mig i baghovedet, og mit hoved bliver tværet ud i jorden. Samtidig kan jeg se, at Tulle ligger bag mig og bliver maltrakteret ihjel af en flok køer, siger John Henriksen til TV2 ØSTJYLLAND.

Tulle var i snor, da køerne angreb, og John Henriksen tabte snoren ud af hånden.

Han tror, at han ville have været mere ilde tilredt, hvis ikke kan var komme lidt væk fra hunden. John Henriksen slap med små skrammer i ansigtet og i baghovedet.

Naturstyrelsen må gribe ind

John Henriksen ringede til Naturstyrelsen, som sendte en medarbejder til Helgenæs for at hjælpe ham og hans døde hund ud af indhegningen.

John Henriksen slap med skrammer i ansigtet og i baghovedet, da han blev angrebet af køer på Helgenæs.
John Henriksen slap med skrammer i ansigtet og i baghovedet, da han blev angrebet af køer på Helgenæs.

Han er glad for, at Naturstyrelsen kom ham til undsætning, men han mener, at der nu skal advares mod skovkvæg på Helgenæs, så det samme ikke sker for andre:

quote Man kan advare med meget kraftigere skiltning, hvor der står, at indgang er på eget ansvar.

John Henriksen

- Man kan advare med meget kraftigere skiltning, hvor der står, at indgang er på eget ansvar, og dyrene kan være farlige. Man kunne også forbyde hunde adgang til arealet. 

Tidligere i år blev en hundelufter trampet ihjel af kreaturer i Sønderjylland, og i sommer blev en mand fra Tørring alvorligt kvæstet, da kreaturer fra et af Naturstyrelsens områder gik til angreb på ham og hans hund.

Naturstyrelsen er meget kede af, at John Henriksen og Tulles gåtur skulle ende så dramatisk, men umiddelbart synes de ikke, at løsningen er at sætte skilte op:

- Vores arealer er meget store, og der er mange indgange. Vi kunne godt sætte skilte op ved indgangene, men man kan for eksempel træde ind over hegnet og komme ind andre steder, og så ser man dem ikke, siger biolog Jan Grundtvig Højland fra Naturstyrelsen i Kronjylland.

Naturstyrelsen arbejder lige nu på en oplysningskampagne til de arealer, hvor der går græssende dyr. Kampagnen forventes klar til foråret.

Mød John Henriksen og se mere om historien i videoen øverst i artiklen.

VIA University College Aarhus

100 millioner skal afhjælpe studerendes tabte tid i værksteder

Andreas Steenberg

Radikal profil skifter valgkreds: Steenberg satser på Aarhus

020321 digi Ny døgnvarmestue

play Ny varmestue skal hjælpe på uro og nabogener

1600px_COLOURBOX49735143

Bilist sendt på skadestuen efter sammenstød i det vestlige Aarhus

Letbanen

Onsdag morgen holder letbanen igen stille på grund af frost

Smukfest 2019

Brancher skriger på et coronapas: - Mine fødder bløder nærmest af at trippe så meget