Her er hele dronningens program

Sådan bliver regentparrets besøg i Syddjurs Kommune

Foto: Colourbox

Den 1. september i år får Syddjurs Kommune besøg af dronning Margrethe og prins Henrik i forbindelse med deres årlige sommertogt.

Her skal de besøge flere attraktioner, arbejdspladser og institutioner i blandt andet Ebeltoft, Grenaa og i Mols Bjerge.

Se også: Regentparret til Syddjurs

Her er hele regentparrets dagsprogram:

Dagen begynder i Ebeltoft, hvor de vil blive sejlet i chalup hen til Fregatten Jylland. For at byde dem velkommen, bliver der affyret kanonskud og spillet musik.

Derefter går turen videre i karet til byens glasmuseum med følgeskab af gardehusarerne. 1. viceborgmester Kirstine Bille og direktør for Glasmuseet Dan Mølgaard udgør velkomstkomitéen.

Et af de sidste stop i Ebeltoft er den Ny Maltfabrik, hvor både dronningen og prinsgemalen får mulighed for at se en udstilling om fabrikkens fortid og nutid.

Lige ved siden af den markante røde bygning, ligger foreningen Molbordet, der er en sammenslutningen af lokale madproducenter og mødestedet for unge kaldet 'Rampen. Også her vil de regentparret aflægge et besøg.

Fra Ebeltoft går besøget videre til Molsbjerge, hvor Kalø Gods, det nye formidlingscenter 'Karsladen' og Danmarks Jægerforbunds byggeri af det nye domicil 'Jagtens Hus' er på programmet.

Ørne og gallamiddag

Frokosten bliver indtaget på Molskroen. Menuen står på svampe terrine fra Mols bjerge med vagtelbryst, Karl Johan og foie gras og til hovedret Duroc sortfods gris serveret med æblechutney, bagte løg og trøfler

Desserten er Molskroens Chokoladetatar med Djurslands vilde brombær, sprød chokolade og guldstøv.

Med mad i maven fortsætter regentparret deres besøg hver for sig.

Dronning Margrethe skal besøge rehabiliterings- og genoptræningscenter i Tirstrup , mens prins Henrik tager til Skandinavisk Dyrepark for at blandt andet at se parkens nye havørneanlæg, der er verdens største.

Prinsgemalen fortsætter til bostedet for udviklingshæmmede, Marie Magdelene, lidt uden for Ryomgård. For dronningens vedkommende venter et besøg på elektronikvirksomheden PR Electronics i Rønde.

Til sidst mødes regentparret igen for at afslutte deres rundtur med et besøg i Syddjurs Kommunes adminstrationsbygning i Hornslet.

Om aftenen vil der være middag på Kongeskibet Dannebrog for særligt indbudte gæster, oplyser kommunen.