Her er gaven til regentparret fra Syddjurs

Syddjurs Kommune giver regentparret et glasfad

1 af 3

I forbindelse med regentparrets besøg i Syddjurs Kommune i dag, tirsdag, har kommunen givet dronning Margrethe og prins Henrik en gave.

Gaven er et glasfad, som er lavet af glaskunstner Tchai Munch.

Det var borgmester i Syddjurs Kommune, Claus Wistoft (V), der i sin tale for regentparret på Glasmuseet kunne løfte sløret for gaven.

Tchai Munch er indehaver af Ebeltoft Glas, og hun er er enke efter glaskunster Finn Lynggaard, som stiftede Glasmuseet i Ebeltoft.

Glasfadet er i farverne kongeblå, hvid, rød og guld. Den kongeblå farve i fadet symboliserer Kongehuset, mens den hvide farve symboliserer Danmarks befolkning, oplyser Syddjurs Kommune.

Borgmester: En stor dag for alle i Syddjurs

SMellem de to farver er der et bånd i rødt og guld, som symboliserer båndet og kærligheden mellem befolkningen og Kongehuset.

Til at opbevare glasfadet fik regentparret en trækasse, som skibstømrer fra Fregatten Jylland, Kim Djernes, har fremstillet.

Regentparret ankom til Ebeltoft tirsdag formiddag klokken 10.00, og dagen igennem skal parret blandt andet besøge Den Ny Maltfabrik, Besøgscenter Karlsladen, Molskroen og Skandinavisk Dyrepark.

Du kan se billeder af gaven fra Syddjurs øverst i artiklen.

Du kan se meget mere fra regentparrets besøg i Syddjurs i nyhederne samt i ekstra udsendelser klokken 15.00 og 20.20 på TV 2 | ØSTJYLLAND.