Hård kritik af S-formand i Syddjurs

Den socialdemokratiske spidskandidat i Syddjurs Kommune møder hård kritik, efter at hun sikrede Venstre borgmesterposten efter valget.

På valgnatten satte Socialdemokraterne med Ninna Thomsen i spidsen venstremanden Claus Wistoft i borgmesterstolen i Syddjurs i stedet for at indgå en alliance med SF.

Den manøvre tager LO Djursland imidlertid stærkt afstand fra. Hos den lokale afdeling af fagbevægelsens hovedorganisation er harmen så stor, at kravet er en ny spidskandidat ved næste valg.

- Jeg tror, at Socialdemokratiet stiller med en anden spidskandidat ved næste byrådsvalg. Ved forhandlingerne på valgnatten fravalgte partiet muligheden for et rødt flertal sammen med SF, og det er skuffende. Vores økonomiske støtte til socialdemokraternes lokale valgkampagne har været spild af penge, siger formand Aage Rasmussen fra LO Djursland til Århus Stiftstidende.

Det er ikke kun LO, der er vrede på Ninna Thomsen efter partiets opbakning til Venstre. Torsdag meddelte nuværende byrådsmedlem Sally Salminen fra Kolind, at hun ikke længere er medlem af Socialdemokraterne. I stedet er hun nu medlem af SF.

Se mere i fredagens nyhedsudsendelse kl. 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.