Godt nyt for pendlerne

Motortrafikvejen mellem Løgten og Bale bliver udvidet

Djurslandsmotorvejen slutter ved Løgten og erstattes af motortrafikvej til Bale. Nu bliver motortrafikvejen på en 3,4 kilometer lang strækning mellem Løgten og Bale opgraderet.

I øjeblikket har vejen et spor i hver retning, men Vejdirektoratet udbygger vejen til en såkaldt 2+1 strækning, hvilket vil sige, at der bliver ét spor i den ene retning og to spor i den anden retning i skiftevis den ene og den anden side af vejen.

- Motortrafikvejen er vigtig for pendlerne og for de mange beboere i området, og ikke mindst for erhvervslivet. Projektet sikrer bedre fremkommelighed og sikkerhed for alle trafikanter, siger Shahriar Honar, der er projektleder i Vejdirektoratet.

Bedre tilkørselsforhold

Derudover udbygges tilslutningsanlæg 15 ved Løgten, så det bliver lettere for trafikanterne at komme til og fra motorvejen og motortrafikvejen.

I det vestlige kryds bygger Vejdirektoratet en ekstra vejbane til trafikanter fra Kirkeholtvej, der skal på motorvejen mod Aarhus, og i det østlige kryds anlægges en lysregulering.

Arbejdet begynder til foråret, og Vejdirektoratet forventer, at vejen er færdig ved udgangen af 2016.

Trafikale gener kan opstå

I forbindelse med arbejdet kan der opstå gener for bilisterne i form af omkørsler og ventetid.

- Vi forsøger at minimere de gener, trafikomlægningerne giver for trafikanterne og for beboerne i byerne, og håber, de vil være forsigtige og tålmodige i trafikken. Vi vil selvfølgelig gøre vores til, at arbejdsperioden bliver så kort som muligt, siger Shahriar Honar.

Allerede nu er Vejdirektoratets landmålere i gang med at lave præcise opmålinger, og biologerne skal i gang med at tjekke, om der er fredede markfirben på skråningerne langs motortrafikvejen.

Corona fremtid covid 19

Danske smittede, indlagte og døde fordoblet på seks uger – men hvordan bliver de næste seks?

Genrebillede, frisør

Frisørsalon skal holde lukket: Nu klipper Rikke - fuldt lovligt - folk i deres hjem

Skærmbillede 2021-01-18 kl. 16.23.42

playHjemmeskoling er ikke kun skidt: Trine kommer tættere på sine børn

COVID 19 LIVE
DemensCentrum Aarhus

liveblogSmittetryk falder på aarhusiansk plejehjem

Retten i Aarhus

Konen tog sin mand på fersk gerning - misbrugte steddatteren

20180728-135225-a_28mb.jpg

Universitet til udvekslingsstuderende: Genovervej om I vil afsted