Glad zoo-ejer: - Det er dæleme dejligt

Hos Munkholm Zoo på Djursland glæder ejer Benny Johansen over udvidelsen af genåbningen, som betyder, at han nu må åbne sin park.

Det er dæleme dejligt.

Sådan siger Benny Johansen som det første, da TV2 ØSTJYLLAND torsdag morgen fanger ham på telefonen.

Og det er måske ikke så mærkeligt. Benny Johansen ejer Munkholm Zoo på Djursland, og han kan nu atter få gæster i dyreparken og dermed få gang i forretningen igen efter nedlukningen af landet.

Som en del af en udvidelse af genåbningen i fase to har zoologiske haver nemlig fået lov til at åbne - og det allerede fra i dag, torsdag.

- Vi kunne godt tænke os at åbne i dag, men vi venter til i morgen. Der er altid lige nogle småting, der skal ordnes til sidst, så vi åbner fredag, og det er vi klar til, siger Benny Johansen.

Munkholm Zoo ligger ved Balle i Syddjurs Kommune.
Munkholm Zoo ligger ved Balle i Syddjurs Kommune. Foto: John Frandsen Erhverv

Sent onsdag aften blev Folketingets partier enige om udvidelsen af fase 2 i genåbningen. Udover zoologiske haver kan blandt andet biografer, teatre og forlystelsesparker også åbne. 

Fredag genåbner kunstmuseet Aros i Aarhus ligeledes, og det bliver ifølge direktøren helt sikkert at lægge vejen forbi museet.

Genåbning i Østjylland

- Det er en stor glæde, at vi igen kan åbne Aros og byde publikum inden for i vores udstillinger og vores fantastiske hus. Det er afgørende for hele samfundet og for den mentale sundhed, at kulturinstitutioner som Aros får lov til at åbne, og vi kan forsikre, at vi overholder alle forholdsregler, så publikum sikkert kan bevæge sig rundt på museet, siger Aros-direktør Erlend G. Høyersten i en pressemeddelelse.

I forbindelse med genåbningen slår Aros dørene op til udstillingen Mythologies – The Beginning and End of Civilizations, som handler om tro, håb, kriser og revolution.
I forbindelse med genåbningen slår Aros dørene op til udstillingen Mythologies – The Beginning and End of Civilizations, som handler om tro, håb, kriser og revolution.

Mens Aros altså åbner i morgen, fredag, venter et andet Aarhus-museum lidt. Naturhistorisk Museum i Aarhus oplyser, at genåbningen vil finde sted på mandag.

Håber på stor opbakning til branchen

Benny Johansen lægger ikke skjul på, at det har været et par hårde måneder i uvished og de økonomiske udfordringer, der følger med.

- Jeg håber bare, at folk bakker op om de danske forlystelser, siger han.

Nogle, der i hvert fald bakker op om Munkholm Zoo, er familien Bachmann fra Trustrup. 

Familien er gennem mange år kommet i Munkholm Zoo, og eftersom corona-krisen har tvunget parken til at lukke, har familien startet en indsamling for at redde deres fælles fristed. Den historie kan du læse mere om her. 

- Det er kæmpe stort, og det går lige i hjertet på en gammel mand, siger Benny Johansen.

Men hvordan Munkholm Zoos fremtid helt præcist ser ud er lidt svær at spå om. Parken har været til salg noget tid, men endnu har en køber ikke slået til. Selvom corona-krisen har kastet en masse usikkerhed af sig, håber og tror Benny Johansen fortsat, at han snart kan overdrage ikke bare nøgler men også alle dyrene til en køber. 

- Jeg håber, der kommer en, nu hvor vi løsner op, og folk begynder at vende tilbage til et mere normalt liv og begynder at tænke fremadrettet. Så jeg håber fortsat at kunne få en handel igennem i løbet af sommeren, siger han.

Fase 2 bliver udvidet med: