Gamle biler indtager Djursland

På lørdag vil der være flere biler af ældre dato end normalt på vejene på Djursland

Det gælder ikke om at køre hurtigst, men alligevel er stopuret vigtigt, for det handler om at køre så præcist som muligt pr. kilometer, når der er finale i FDM DASU Classic.

Det er en landsdækkende turnering af såkaldte pålidelighedsløb for historiske biler.

- Denne type løb køres med biler, som er 30 år eller ældre, siger Hans Ole Nielsen, der er løbsleder for Dagli'Brugsen i Lime, i en pressemeddelelse.

- Vi forventer op mod 40 deltagende mandskaber, som i løbet skal gennemkøre en 200 kilometer lang rute. Her gælder det ikke om at køre hurtigst muligt, men om at kunne matche en given gennemsnitshastighed. Det handler altså om at kunne køre meget præcist på stopuret, når en given pålidelighedsetape eventuelt skal gennemkøres med eksempelvis 42 kilometer i timen, forklarer han.

Masser af muligheder for at se bilerne

Bilerne er ikke på vejene non-stop, der er indlagte pauser i løbet af dagen, hvor tilskuerne kan få en snak med deltagerne og kigge nærmere på de mange biler.

- Første gang er ved starten, som foregår fra Dagli'Brugsen i netop Lime. Her vil deltagerne være samlet fra lørdag morgen klokken 8.30, hvor den tekniske kontrol begynder, og frem til ved 10.45-tiden, hvor den sidste deltager er blevet sendt afsted, siger Hans Ole Nielsen.

Her fra kører deltagerne vestpå gennem landsbyer som Voldum, Haldum og Skørring til den første pause ved OK tankstationen Ødum. Herefter er det næste gang muligt at møde deltagerne ved forsamlingshuset i Hvilsager mellem Hornslet og Auning.

Det er også her deltagerne vil komme i mål klokken lidt over 16, efter de har kørt rundt på vejene i det nordlige Djursland omkring Uggelhuse, Vivild og Løvenholmskovene.

Det er Aarhus Automobil Sport, der er arrangør af Dagli'Brugsen Lime-løbet.

Retten i Aarhus politi byret byretten domstol

Mand idømt fængsel - narrede kvinde til sex

Skærmbillede 2021-04-16 kl. 08.24.05

Forsamlingsloft hæves: Teltbestillinger tikker allerede ind, fortæller udlejer

Gellerup boligblok

To Aarhussogne i fare for tvangsnedlukning

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

Dagens mest læste