Frivillige inviterede flygtningebørn med i Djurs Sommerland

En gruppe flygtninge blev søndag inviteret i Djurs Sommerland af frivillige fra Dansk Flygtningehjælp

02:35

Frivillige fra Dansk Flygtningehjælp i Ry inviterede i dag, søndag, en gruppe flygtningebørn og deres forældre med i Djurs Sommerland.

- Det bliver rigtig sjovt og hyggeligt, siger 9-årige Shahad Amer.

Jeg tror, det er meget heldigt, at det er Ry, vi bor i.

Maher Amer, flygtning

De frivillige fra Ry gav busturen og det meste af billetten, og selv om også handlede meget om, at de skulle have en hyggelig dag i forlystelsesparken, så var der også en dybere mening bag dagen.

- Vi vil gerne have dem integreret i vores samfund og vores lokalsamfund, og derfor synes vi, at det er en god idé at gøre det her, og dermed få dem med så meget som muligt, siger Grethe Lykke, der er frivillig ved Dansk Flygtningehjælp. 

Der var glæde blandt børnene over at prøve de mange forlystelser.

Der er cirka 150 frivillige hos Dansk Flygtningehjælp i Ry, og de står for en lang række aktiviteter for de flygtninge, der bor i området.

- Jeg tror, det er meget heldigt, at det er Ry, vi bor i, siger Maher Amer.

Flygtninge, der deltager i aktiviteterne får meget ud af det, og det gør de frivillige faktisk også, hvis man spørger dem selv. Grethe Lykke er 68 år og pensionist, og så bruger hun omkring 10 timer om ugen på det frivillige arbejde.

- Det er rigtig hyggeligt, og jeg er så glad for at se, at børnene hygger sig, og at de glæder sig. Mine egne børnebørn er voksne, så jeg bliver lige som et barn igen, siger Grethe Lykke. 

Læs også Venligboerne åbnede gratis tøjbutik i Randers

Hun oplever også, at der er en stor efterspørgsel blandt flygtningene om at komme mere i kontakt med de danske familier, så de kan lære, hvordan traditionerne er i deres nye land.

- Jeg oplever tit i Ry, at de siger, kender du ikke en dansk familie. Jeg vil så gerne bare snakke dansk for at lære at være her og lære sproget og kulturen, siger Grethe Lykke.