Friskole går nu all-in på leg og bevægelse

Uggelbølle Friskole melder sig i gruppen af østjyske DGI-skoler

DGI Profilskoler er et koncept udviklet af Dansk Skoleidræt og DGI - for certificering af skoler med særlig fokus på idræt, leg og bevægelse.

Hulvej Skole i Horsens er det. Det samme er blandt andet Kjellerup Skole og Skovbakkeskolen i Odder.

Fra på fredag er Uggelbølle Friskole på Djursland det også - nemlig DGI profilskole.

Det betyder, at skolen har forpligtet sig til at integrere idræt, leg og bevægelse som en del af undervisningen.

Øget fokus på bevægelse indgår også som en del af folkeskolereformen, men med certificeringen i samarbejde med DGI og Dansk Skoleidræt skal skolen nu forsøge i endnu højere grad at skabe rum for fysiske aktiviteter.

Det kan for eksempel ske i samarbejde med de lokale idrætsforeninger.

I forhold til, hvad skolen vil gøre anderledes sammenlignet med de 45 minutters bevægelse, som er blevet et krav i folkeskolen, siger skoleleder Michael Kjær fra Uggelbølle Friskole således:

- Vi vil gerne bruge især uderummet langt mere til at skabe bevægelse end det traditionelle skolesystem, og så vil vi ruste vores medarbejdere, så de får nogle værktøjer til at kunne skabe bevægelse, når det giver mening i deres undervisning. Det skal ikke 'bare' være på faste tidspunkter, som man måske ser andre steder, siger han i en pressemeddelelse.

Nye former for bevægelse

For at kunne kalde sig DGI Profilskole, har Uggelbølle Friskole gennemgået et halvandet år langt udviklingsforløb, hvor elever, forældre og lærere har været involveret.

I løbet af processen har skolen løbende lavet justeringer i forhold til, hvordan rammerne er er i dag.

Ifølge skoleleder Michael Kjær handler det især om, at blandt andet lærerne bliver endnu bedre til at udveksle idéer til nye sportsgrene, lege og andre aktiviteter i forlængelse af undervisningen:

- Vi har lavet en såkaldt 'B-væg' på lærerværelset, hvor man kan dele idéer og erfaringer til at skabe mere bevægelse med hinanden, siger han.

Formanden for DGI Østjylland, Hans Jørgen Hvitved, overdrager på fredag et diplom til Uggelbølle Friskole som symbol på skolens nye status.

Motion på skoleskemaet