Frikendelse af Molslab vækker undren: Burde være forudset

Dyrenes Beskyttelse melder sig i koret af kritikere af Fødevarestyrelsens afgørelse i sag om tyre på Molslaboratoriet.

Dyrenes Beskyttelse melder sig i koret af de røster, som undrer sig over, at Fødevarestyelsen for nylig frikendte Molslaboratoriet i forbindelse med nogle episoder, hvor flere tyre jagtede køer rundt på arealerne ved Molslaboratoriet. Det fremgår af en artikel på organisationens hjemmeside.

- De (Molslaboratoriet, red.) skulle have handlet med det samme og ikke ventet halvandet døgn. Så kunne de værste situationer være undgået. Det bør da være i strid med dyrevelfærdsloven, lyder det blandt andet fra Britta Riis, formand for Dyrenes Beskyttelse.

En video fra rewilding-projektet i Mols Bjerge fik debatten til at eksplodere. Særligt var modstandere af projektet bestyrtede over billederne, og Venstres folketingspolitiker kaldte billederne "ekstremt skræmmende".

Mere tilsyn

Ikke desto mindre stod det tidligere på måneden klart, at Fødevarestyrelsens konklusion frikendte Molslaboratoriet i sagen.

quote Sagen med tyrene i Molslaboratoriet understreger behovet for ordentligt tilsyn med husdyr udsat af mennesker i rewilding-projekter

Britta Riis, formand for Dyrenes Beskyttelse

"Fødevarestyrelsen kan oplyse, at en episode som den omhandlede på Molslaboratoriet, hvor en flok unge tyre jagter og forsøger at bedække en ko, ikke i sig selv betyder, at der er tale om en overtrædelse af dyrevelfærdsloven," lød det fra Fødevarestyrelsen.

Ifølge styrelsen kan den slags forekomme, når 'reproduktive dyr' går i indhegning sammen. Det afgørende er, at der bliver ført tilstrækkeligt opsyn med dyrene, og at der reageres, når der er behov for det.  Netop tilsyn mener Dyrenes Beskyttelse, at der skal mere fokus på.

"Dyrenes Beskyttelse arbejder blandt andet for, at der generelt indføres krav om minimum ét dagligt tilsyn af alle græssende dyr," lyder det i artiklen på organisationens hjemmeside.

- Sagen med tyrene i Molslaboratoriet understreger behovet for ordentligt tilsyn med husdyr udsat af mennesker i rewilding-projekter, mener Britta Riis.

Da den omtalte video af tyrenes jagt på køerne ramte internettet, var også formanden for Galloway Foreningen Danmark rystet over Molslaboratoriets håndtering af dyrene, som han kaldte amatøragtig. Den kritik kan du læse her.