Fremtidsforsker: Mols er på rette vej

Nye projekter på Mols vil ifølge fremtidsforsker have en positiv effekt

Mols er med støtte fra RealDania på rette vej til at ændre den negative udvikling i området, det mener fremtidsforsker Marianne Levinsen.

Med nye projekter skal landsbyerne i højere grad skabe fællesskab i hele området. Det betyder, at vi i fremtiden muligvis vil se flere mennesker flytte til de mindre landsbyer.

- Det er i hvert fald en del af måden at gøre det på, det her med at arbejde sammen om at få ting til at fungere færre stedet, i stedet for det hele bare falder fra hinanden. Jeg tror, det er en god måde at markedsføre på og vise, at man kan noget sammen derude, siger fremtidsforsker Marianne Levinsen i et interview med TV 2 | ØSTJYLLAND.

Netop fællesskabet er en god idé at sælge sig selv på. Ifølge fremtidsforskeren viser flere analyser, at det er noget af det, som folk gerne lægger vægt på, når de flytter et nyt sted hen.

Borgerne på Mols kæmper for overlevelse

På Mols er der blandt andet planer om et større fælles sportsareal med blandt andet en parkourbane, men er det nok til at få folk til at flytte?

- Man flytter ikke for en parkourbane. Men noget af det, jeg fik fortalt af styregruppen, er for eksempel, at de vil samle børnehaven et godt sted. Det er en god ting, at man bibeholder noget pasning i området. Vi ved, at når børnepasning og skole forsvinder for de små byer, så får de rigtig svært ved at tiltrække tilflyttere. Det er stort set umuligt, siger Marianne Levinsen.

Hun slår fast, at der selvfølgelig også er andre parametre, der spiller ind i forhold til at tiltrække unge familier.

- Tilflytning handler ikke kun om omgivelserne og tilbuddene, det handler selvfølgelig også om, at man drømmer om, det gør især de unge mennesker, at få en lækker og fed bolig et sted. Så der skal også bygges noget nyt for at tiltrække dem, for de drømmer ikke om et nedslidt landsbyhus, siger Marianne Levinsen.

Se hele interviewet med fremtidsforskeren i videoen øverst på siden.

Corona fremtid covid 19

Danske smittede, indlagte og døde fordoblet på seks uger – men hvordan bliver de næste seks?

Genrebillede, frisør

Frisørsalon skal holde lukket: Nu klipper Rikke - fuldt lovligt - folk i deres hjem

Skærmbillede 2021-01-18 kl. 16.23.42

playHjemmeskoling er ikke kun skidt: Trine kommer tættere på sine børn

COVID 19 LIVE
DemensCentrum Aarhus

liveblogSmittetryk falder på aarhusiansk plejehjem

Retten i Aarhus

Konen tog sin mand på fersk gerning - misbrugte steddatteren

20180728-135225-a_28mb.jpg

Universitet til udvekslingsstuderende: Genovervej om I vil afsted