Fremtidsbriller til landmand

Fremtiden lurer lige på næsetippen af landmand

02:05

1 af 2

En østjysk landmand er blandt de allerførste danskere, der har fået adgang til Googles nye computerbrille: Google Glass.

Det er dog ikke for at lave opdateringer på Facebook eller tage billeder til Instagram, at landmand Mikkel Juhl Nielsen fra Følle på Djursland går rundt med den futuristiske computer-brille.

- Man kan f.eks. kigge på en ko, og så få alle oplysninger om koen frem - om den er drægtig, og hvor mange liter mælk den sidst har givet, siger Mikkel Juhl Nielsen.

Indbygget kamara

Tanken er, at de specielle briller, der både har indbygget kamera og som kan gå på internettet, skal hjælpe ham med at holde bedre øje med sin besætning - for eksempel mens han pløjer marken.

Google Glass, der har været under udvikling i flere år, blev for nylig frigivet på det amerikanske marked. Herhjemme er der endnu kun meget få eksemplarer i omløb.

Googles vision med brillerne er hurtig og nem adgang til især de sociale medier, men på Erhvervsakademi Aarhus, ser man et andet fremtidspotentiale.

- Vi tænker, at Google Glass kan bidrage til, at man i erhvervslivet og særligt i landbruget kan nyde gavn af brillernes muligheder, siger lektor Morten Mathiesen.

Sammen med Videnscenter for Landbrug og flere landmænd som Mikkel Juhl Nielsen er de nu gået i gang med at udvikle applikationer til brillerne, specifikt målrettet landbruget.

Se mere i tv-indslaget over artiklen.