Fregatten til Sjælland?

Helsingør vil have "Jylland" til Kronborg

Det første skud er løsnet i slaget om Fregatten Jylland.

Sidste gang Fregatten Jylland var i kamp var i 1864, men nu er at nyt søslag måske på vej. Denne gang om, hvor fregatten skal ligge.

Helsingørs borgmester, Johannes Hecht Nielsen (V), foreslår nu, at fregatten bør flyttes fra Ebeltoft til Helsingør, hvor den kan blive nabo til Kronborg.

Han mener, at der er gode argumenter for at flytte fregatten over til Sjælland. Det skriver Lokalavisen Nordsjælland i dag. Blandt andet peger han på, at Kronborg netop tidligere har været udgangspunkt for den danske flåde.

Johannes Hecht Nielsens overraskende forslag kommer efter at direktøren for Fregatten Jylland selv har leget med tanken om at flytte fregatten til København.

Helsingørs borgmester tror stadig, at det er mest sandsynligt at fregatten bliver i Ebeltoft. men hvis den skal flytte, så synes han, at Helsingør er et oplagt valgt.

Beliggenhed en ekstra attraktionseffekt

- Det giver mere mening at skibet ligger i Helsingør end i Ebeltoft, hvor det kun er den seværdighed man tager til Ebeltoft for at se, siger Johannes Hecht-Nielsen til Lokalavisen Nordsjælland. Han påpeger, at en beliggenhed tæt på Kronborg kan give en ekstra attraktionseffekt, og dermed måske flere besøgende.

En flytningen af fregatten sker der næppe uden skudvekslinger, skriver avisen. Fregatten Jylland har ligget i Ebeltoft i de seneste 50 år, og her vil man ikke tage let på en flytning, og slet ikke, hvis Jylland skal til Sjælland.