Fregatten Jylland skal støttes med millioner

Fregatten Jylland i Ebeltoft har ikke styr på finanserne, men der er håb for fremtiden

01:05

Fregatten Jylland mangler millioner af kroner og nu vil politikerne forsøge at finde en permanent løsning på turistattraktionens økonomi.

Det koster op imod 4,5 millioner kroner om året bare at få Fregatten Jylland  i Ebeltoft til at forblive oven vande og i ordentlig stand.

Turistattraktionen tiltrækker mange mennesker hvert år, men har hidtil overlevet på en årlig million fra Syddjurs Kommune samt midlertidige millionbevillinger fra staten.

SE OGSÅ: Benno Blæsild stopper hos Fregatten Jylland

Men nu skal der findes en varig løsning, som sagtens kunne betyde, at Syddjurs betalte lidt mere, men at staten til gengæld forpligtede sig til et beløb.

- Som udgangspunkt synes jeg, at det kunne være hensigtsmæssigt, at Syddjurs Kommune kom med det halve, og så dobler vi op fra statens side, siger Britt Bager, kulturordfører for Venstre, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

SE OGSÅ: Stor succes på Fregatten Jylland Værft

Den idé lyder ikke så dum, mener Syddjurs Kommunes borgmester Claus Wistoft (V).

- Vi kan godt se behovet for at justere kommunens andel mod at staten gør sin del af omkostningen permanent. Det tror jeg bestemt, vi finder en løsning på, men lige at låse mig fast på beløbet her og nu kan jeg af gode grunde ikke, siger han.