Forvaringsdom for overgreb mod kvinder

En række overgreb blandt andet begået i Ebeltoft koster 44-årige Michael Thomsen en forvaringsdom

Den 44-årige Michael Thomsen fra Nordjylland er ved Retten i Hjørring blevet idømt en forvaringsdom. Han har i en periode mellem 2004 og 2014 udført talrige, voldsomme overgreb mod flere kvinder.

Fem ekskærester har i retten fortalt om gentagne brutale voldtægter flere gange om ugen, hvor de blev truet på livet. En af kæresterne fik hældt ætsende væske ud over sit underliv, og hun har nu varige mén.

En anden kæreste har han tvunget til at tage 20 piller, hvorefter han har bagbundet hende, stukket en sprøjte med ukendt indhold ind i låret på hende og fortalt, at det var slangegift, og at hun skulle dø.

Tvang kæreste ud i øde lade

Han har tvunget en kæreste med ud til en øde lade i Ebeltoft, hvor han viste hende et reb og en pistol, og gav hende valget mellem at hænge sig eller skyde sig.

På et tidspunkt var en af kæresterne ude og handle, hvor Michael Thomsen dukkede op og truede hende med en kniv. Han bortførte hende til et solarium, hvor han voldtog hende.

Alle fem kvinder fortæller, at de mødte Michael Thomsen på et tidspunkt i deres tilværelse, hvor de havde det svært. De fortæller, hvordan han i begyndelsen var sød, kærlig og omsorgsfuld, og hvordan han senere ændrede karakter og blev ubehagelig, uforudsigelig og manipulerende.

Har en personlighedsforstyrrelse

Han råbte, skreg, truede, løj, udøvede vold og voldtog kvinderne, når de ikke gjorde, som han ønskede.

Michael Thomsen er blevet idømt en forvaringsdom blandt andet på baggrund af en retslægelig rapport, der viser, at han har en 'dyssocial personlighedsforstyrrelse.'

En forvaringsdom er en af de hårdeste straffe i Danmark og er uden tidsbegrænsning. Modsat en anbringelsesdom, som gives til sindssyge kriminelle, er forvaringsdømte egnede til at afsone i et fængsel.

Vaccine

play For få bliver vaccineret: Bookingsystem spænder ben for ældre

Else Jensen coronavaccination Plejehjemmet Ankersgade første vaccine

Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

skaermbillede_2020-02-08_kl._19.49.05.jpg

Vil udnytte corona-nedlukning: Vejarbejde udvides

politibil

Hjalp du en ung kvinde hjem nytårsnat? Politiet leder efter dig

Grenaa-Anholt Færgefart

play Skibet er ladet med vacciner: Lige nu får øboere stikket

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri Listen ude af regionsrådet: Eks-formand er ærgerlig